Isaac Menist, de man van Carolina Schweiger.
Isaac Menist, de man van Carolina Schweiger.

Op zoek naar een foto van de joodse Carolina Schweiger

DINXPERLO - Stichting Stolpersteine Dinxperlo, opgericht in 2019, houdt zich bezig met het leggen van Stolpersteine en het zoeken naar verhalen en foto´s van de omgekomen joodse inwoners. In 2020 zijn reeds de eerste stenen gelegd, onder andere voor de Rebbe Izaak Menist en zijn vrouw Carolina Schweiger. Het echtpaar had twee zonen, Max en Leopold. Allen zijn met hun gezinnen omgekomen tijdens de Holocaust.

Helaas is het de stichting tot op heden niet gelukt een foto van Carolina Schweiger te vinden. Carolina is geboren in Groenlo op op 17 maart 1873. Zij was de dochter van Levie (Leon) Schweiger (geb. in Nijmegen 1832 en godsdienstonderwijzer) en Mina Potsdammer (geb. in Coevorden). De familie woonde in Groenlo. Het echtpaar Schweiger had 7 kinderen: Jacob (1871), Carolina (1873), Vietje (1875), Rozetje (1877), Frederika (1879), Lea (1881-1907) en Eduard (1883). Op Carolina na, verhuisden alle kinderen naar Amsterdam. Tragisch genoeg heeft geen van hen de oorlog overleefd.

De stichting hoopt dat er bijvoorbeeld nog oude schoolfoto´s zijn waarop Carolina staat afgebeeld. Ook overige informatie over het gezin Schweiger is van harte welkom. U kunt uw reactie sturen naar: info@stolpersteinedinxperlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden