Carnaval in Groenlo toen nog niemand van corona had gehoord. Foto: Theo Huijskes
Carnaval in Groenlo toen nog niemand van corona had gehoord. Foto: Theo Huijskes

Kan het Grolse Carnaval op de elfde van de elfde weer losbarsten?

Algemeen bestuur van CV De Knunnekes vergadert deze week

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op zaterdag 11 september jl. was het angstvallig stil in het vestingstadje Groenlo of in dit geval in de carnavalsveste Grolle. Normaliter is dit ieder jaar de datum waarop talrijke direct en indirect te boek staande aanhangers van het jaarlijkse carnavalsfestijn en in het bijzonder leden van carnavalsvereniging De Knunnekes met elkaar in conclaaf gaan of in ieder geval met elkaar van gedachten wisselen over de mogelijke nieuwe carnavalshoogheden voor de komende campagne. Zoals bekend werd op 11 september 2001 de aanslag gepleegd op de Twin Towers in het World Trade Center in New York. En sedert die ingrijpende gebeurtenis is het ieder jaar de datum 11 september waarop in het Grolse carnavalswalhalla het nieuwe prinsenpaar voor de aanstaande carnavalscampagne ‘Op het nös wordt gevangen’! Maar vooralsnog is en blijft het stil!

Desgevraagd deelt president Maarten Kooiker van CV De Knunnekes mee dat het algemeen bestuur van de CV De Knunnekes op woensdag 22 september in vergadering bijeenkomt.
“Er is op bestuurlijke en andere terreinen reeds het nodige voorwerk verricht, hetgeen een voorbode kan zijn dat wij in de aanstaande AB-vergadering de nodige knopen gaan doorhakken. Maar let wel, er zijn met betrekking tot de coronapandemie nog altijd diverse ontwikkelingen gaande, die op ieder ongewenst moment voor teleurstellingen kunnen zorgen. Maar vooralsnog zijn wij hoopvol. Dus nog even afwachten.”

Kan Groenlo rekenen op het 58ste Prinsenpaar?
Wanneer het allemaal meezit, zal derhalve op donderdag 11 november a.s. het nieuwe carnavalsseizoen worden opengebroken met een officiële bijeenkomst in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. Een en ander zal hopelijk weer gepaard gaan met een tegelijkertijd te houden Schlagerfestival, de laatste jaren aangeduid als Tröntjesfestival, waarbij tevens de nieuwe schlager voor de komende campagne wordt uitgekozen. Vervolgens vindt dan op vrijdag 19 november in carnavalshoes City Lido mogelijk het traditionele Prinsenbal plaats, waarbij het 58ste Prinsenpaar van CV De Knunnekes wordt onthuld. Na hopelijk weer een zestal pronkzittingen oftewel buutavonden in januari 2022, met hopelijk bomvolle zalen in City Lido, is de grote carnavals-driedaagse, in Groenlo met een vleugje Grolse Wind aangemerkt als carnavals-vijfdaagse, voorzichtig gepland op zaterdag 26 februari tot en met (As)woensdag 2 maart 2022. Maar vooralsnog betreft het hier een verwachtingsscenario

Carnavalsleiders voor de periode van twee jaar
Maar wat geen verwachting meer is, maar inmiddels is bewaarheid, betreft het gegeven dat de huidige carnavalshoogheden prins Edwin II Reukers en adjudant Robby Reukers straks als eerste prinsenpaar in het 58-jarig bestaan van CV De Knunnekes kunnen zeggen dat zij twee jaar achtereen de zeggenschap over de carnavalsveste Groenlo hebben gehad. Ook gaan zij de geschiedenisboeken van de Grolse carnavalsclub in met een andere eervolle vermelding en dat is het feit dat zij het zesde ‘broederlijke’ prinsenpaar zijn. Deze eer viel in een eerder stadium ten deel aan de broers Toon (prins) en Hennie (adjudant) Heinsman in 1974, de broers Willie (prins) en Bertus (adjudant) Oostendorp in 1992, de broers Tom (prins) en Marcel (adjudant) Rooks in 1993, de broers Max (prins) en Bart (adjudant) de Vries in 2006 en de broers Geert-Jan (prins) en Rob (adjudant) Stokkers in 2007.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden