<p>Weer vernielingen bij de muziekkoepel in Groenlo. Foto: Maarten Weeink</p>

Weer vernielingen bij de muziekkoepel in Groenlo. Foto: Maarten Weeink

Muziekkoepel weer beklad

OOST GELRE - De veelbesproken muziekkoepel aan de Maliebaan in Groenlo is afgelopen vrijdag weer beklad met diverse leuzen en afbeeldingen. Bij de vorige raadsvergadering werden er door OLW nog vragen gesteld over de stand van zaken met betrekking tot de teloorgang van de koepel en het omliggende terrein. De burgemeester zei toen dat een zogenaamd heterdaadje lastig is. Wel zou er contact zijn met de hangjongeren en sprak de burgemeester de verwachting uit dat deze jongeren naar een andere plek zouden gaan. De muziekkoepel zou dagelijks, ook in de weekenden en avonduren, worden meegenomen in de surveillancerondes van boa’s en politie.

Door Kyra Broshuis

‘Kanker’ en hakenkruis
Afgelopen vrijdag waren die laatste twee in elk geval niet aanwezig toen de leuzen op de muziekkoepel werden gespoten. Maarten Weeink, conciërge van de naastgelegen basisschool ‘t Carillon, zag het ‘s morgens direct: “Ik zie regelmatig dat er weer vernielingen zijn aangericht maar dit is wel heel erg”, zegt Weeink. Hij doelt op de teksten die aangebracht zijn met veelvuldig het woord ‘kanker’ en zelfs een afbeelding van een hakenkruis. “Die teksten zijn echt vreselijk. Ik heb direct de wijkagent gebeld en die was er met een paar minuten. Ook veel buurtbewoners zijn geweest. Het is zo ontzettend jammer van dit prachtige stukje Groenlo. Dat er soms hangjongeren zijn, is niet zo erg. Als ze maar geen vernielingen aanrichten. Ik ben zelf in Eibergen vrijwilliger bij het openluchttheater dus ik zie hoe het ook kan.” De teksten zijn, voor zover mogelijk, direct verwijderd. “Maar het moet wel weer opnieuw geschilderd worden. Onbegrijpelijk dit.”

Hek moet terug
Buurtbewoners van de muziekkoepel hebben inmiddels een uitnodiging voor deelname aan een enquête ontvangen. Daarin kunnen zij aangeven wat hun visie op de toekomst van de muziekkoepel en het omliggende terrein is. Een buurtbewoner zegt dat het hek dat vroeger om het terrein stond, weer terug moet komen. “En camera’s ophangen, zo moeilijk is het allemaal niet.” De muziekkoepel blijft vooralsnog hoog op de agenda van onder andere OLW. Ik heb de burgemeester zojuist verzocht om het terrein af te sluiten met een hekwerk”, zo laat Paul Wallerbos weten. Foto’s van de bekladde muziekkoepel roepen veel emoties op op Facebook. Het bericht van Maarten Weeink heeft al meer dan 80 reacties ontvangen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden