NK Run-Archery 2021 in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De boogsportafdeling van schuttersgilde St. Switbertus is bijzonder verheugd dat het NK Run-Archery dit jaar door de Nederlandse Handboog Bon (NHB) voor de komende 3 jaren is toegewezen aan Lichtenvoorde.

De NHB heeft dit besloten omdat Switbertus Lichtenvoorde al jarenlang een stabiele organisatie heeft van de eigen Run-Archery wedstrijd en vanuit schutterij Switbertus staan veel faciliteiten en vrijwilligers ter beschikking. De schutterij heeft een fraaie eigen locatie in verenigingsgebouw De Swite aan de Hendrik Leemreizestraat. Rond de Swite ligt een mooi parcours, centraal op het eigen Swite-terrein rond de gravelbaan en deels door het groen van het Flierbeekpark.

Switbertus heeft een vaste groep van leden die regelmatig de combinatie hardlopen en handboogschieten beoefenen en er is draagvlak een succes te maken van het NK. Gezien de coronaperikelen wordt in 2021 een low-profile NK georganiseerd, door de onzekerheden rond de pandemie en daarmee korte voorbereidingstijd beperkt de vereniging zich dit jaar om gewoon een goede wedstrijd neer te zetten zonder al te veel ambities. Voor 2022 en 2023 wordt toegewerkt naar een 2-daags evenement met internationale uitstraling.

Dit jaar is het NK Run-Archery op 16 oktober. Vanaf 11:00 uur zijn de kwalificaties en in de middag de finales. Tip voor toeschouwers: vanaf 14:30 uur zijn de grote finale en de spectaculaire team-estafette. Run-Archery biedt topsport, maar is ook leuk voor hardlopers en survival-atleten om een nieuwe uitdaging in de sport te ervaren. Voor recreatieve sporters is Run-Archery leuker en gevarieerder dan alleen hardlopen.

Sporters die nog willen deelnemen kunnen op donderdagen vanaf 19:30 uur kennismaken met Run-Archery bij de Swite; leenmateriaal zoals een boog en pijlen worden door Switbertus gratis ter beschikking gesteld. Bel Henri Polman op 0651 239 253 voor meer informatie  of mail naar runarchery@st-switbertus.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden