Sociale Dienst wordt Fijnder

OOST GELRE- Het nieuwe werkleerbedrijf, dat een onderkomen krijgt aan de Batterij in Groenlo, gaat werken onder de naam Fijnder Werkleerbedrijf Oost-Achterhoek. De oude namen SDOA (Sociale Dienst Oost Achterhoek) en Werkbaan Oost komen daarmee te vervallen. Fijnder werkt straks voor inwoners uit Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland.

Door Kyra Broshuis

Verbouwing
De gemeenteraad heeft al eerder ingestemd met het inrichtingsplan van ‘Samen aan het stuur’ waarmee is gekozen voor één uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen. Het overstijgende doel van Samen aan het stuur is om inwoners meer te laten participeren in de samenleving: Iedereen doet mee. Het kostenplaatje van de verbouwing van het toekomstige onderkomen is lange tijd onderwerp van gesprek geweest. De verbouwing gaat niet 2,2 miljoen euro kosten zoals aanvankelijk werd gezegd maar is nu geraamd op 4,5 miljoen. Meer dan een verdubbeling. De werkzaamheden in het pand aan de Batterij 10-12 zijn inmiddels in volle gang.

Verhuizen
De inwoners van de drie gemeenten worden nu sneller geholpen, zo is de insteek. De dienst werkt nauw samen met de gemeenten. De samenwerking is per 1 oktober ingegaan. Het Loopbaanplein (nu nog in Winterswijk), de SDOA-backoffice (nu nog in Groenlo in het oude stadhuis) én Werkbaan Oost (nu nog in Lichtenvoorde) verhuizen begin volgend jaar naar de nieuwe gezamenlijke locatie aan Batterij 10-12 in Groenlo. Daarmee krijgen ook de sw-medewerkers (Sociale Werkvoorziening, Beschut Werk) straks hun eigen plek in het bedrijfsgebouw. De SDOA en WBO gaan samenwerken op het gebied van werk en inkomen. Beide organisaties kunnen straks inwoners die op zoek zijn naar werk (ouderen, jongeren, statushouders) nog meer ontwikkelmogelijkheden en een sluitende aanpak bieden. Als één uitvoeringsorganisatie kunnen ze samen snel en effectief werk leveren. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen straks nog beter profiteren van betere begeleiding op weg naar werk, een opleiding of een zinvolle dagbesteding.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden