Vrijwilligers van Stoomhoutzagerij Nahuis aan de slag tijdens één van de kijkdagen. Foto: Theo Huijskes
Vrijwilligers van Stoomhoutzagerij Nahuis aan de slag tijdens één van de kijkdagen. Foto: Theo Huijskes

Twee ‘Kijkdagen’ bij Stoomhoutzagerij Nahuis

GROENLO - Ondanks dat vervanging van de versleten stoomketel nog steeds op zich laat wachten, heerst er binnen het bestuur en het vrijwilligerskorps van Stoomhoutzagerij Nahuis een zeer ontspannen, bijzonder gemoedelijke sfeer. Er wordt weer uitgekeken naar een tweetal, dit jaar nog te organiseren kijkdagen.

Door Theo Huijskes

Deze worden gehouden op zaterdag 16 oktober en zaterdag 23 oktober aanstaande. Op beide dagen kunnen belangstellenden van ’s morgens 10.00 uur tot ’s middags 16.00 terecht om zowel buiten als binnen een kijkje te komen nemen. Bij alle te bezichtigen onderdelen zijn dan vrijwilligers paraat om de nodige tekst en uitleg te geven, alsmede om vragen te beantwoorden. Daarbij wordt een soort van looproute gehanteerd, waarbij aandacht wordt gevraagd voor een vijftal interessante onderdelen. De rondgang kan worden afgesloten met een bezoek aan de kantine, waar onder het genot van een kop koffie of een drankje kan worden nagepraat.

Omdat de Stoomhoutzagerij Nahuis dateert uit het eind van de voorlaatste eeuw en is voortgekomen uit een radmakerij, die reeds in 1850 bestond, trekt de monumentale bezienswaardigheid aan de rand van Groenlo, richting Winterswijk veel bekijks van belangstellenden uit binnen- en buitenland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden