Muziekvereniging Groenlo tijdens een concert in de RK Calixtusbasiliek in Groenlo. Foto: Theo Huijskes.
Muziekvereniging Groenlo tijdens een concert in de RK Calixtusbasiliek in Groenlo. Foto: Theo Huijskes.

Muziekvereniging Groenlo verzorgt een Herfstconcert

GROENLO - De leden van Muziekvereniging Groenlo zijn opgelucht en blij dat de invloed van alle beperkingen vanwege de coronapandemie een enigszins acceptabel karakter hebben gekregen. Dit heeft het bestuur en leiding van Groenlo’s muziektrots nummer één aangezet om zo gauw mogelijk voor het voetlicht te treden met een concert. Dit niet alleen als een tegemoetkoming richting de eigen leden en hun familie, maar ook richting haar sponsoren, donateurs en alle overige liefhebbers van harmoniemuziek. Onder het motto: ‘Het mag weer! Na anderhalf jaar gedwongen stilte mogen er weer concerten worden gegeven!’, staat het orkest van jong tot oud van ongeduld te trappelen om weer te beginnen.

Door Theo Huijskes

Daarvoor is de keuze gevallen op een zogenoemd sfeervol Herfstconcert, dat op zondag 24 oktober zal plaatsvinden in de concertzaal van Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier aan de Mattelierstraat in hartje Groenlo.

Onder leiding van algemeen leider Marcel Loff uit Oldenzaal zullen dan alle registers worden opengetrokken. Dit omdat tijdens dit bijzondere, tevens sfeervolle concert alle geledingen van de Muziekvereniging in actie zullen komen. Voor het bijzonder gevarieerde programma zorgen derhalve het Vestingstadorkest, de jeugdorkesten Eigenwijs en Muziekfabriek en de percussiegroepen Snuffle en Shuffle. Of zoals een woordvoerdster van Muziekvereniging het passend weet te verwoorden: “Het programma van dit Herfstconcert is al even gevarieerd als de Muziekvereniging Groenlo zelf!”

De jeugdorkesten Eigenwijs en Muziekfabriek zullen onder andere muziek uit de wereld van de ‘Marvel Cinematic Universe’ verzorgen. De percussiegroepen Snuffle en Shuffle zullen daarentegen zorgen voor spectaculair slagwerk met Japanse en Braziliaanse invloeden. En het grote Vestingstadorkest onder leiding van Marcel Loff zal zich van haar beste kant laten zien en vooral horen met zeer gevarieerde muziek, van filmmuziek uit ‘Victor’s tale’ en ‘Aladdin’ tot het sfeervolle ‘Treasure Island’. Shuffle en Snuffle staan onder leiding van John Sonderen en Bas Konings heeft de leiding over Eigenwijs en Muziekfabriek. Kortom, Muziekvereniging Groenlo staat voor enorm enthousiaste en gedreven muzikanten en dirigenten.

Belangstellenden zijn zondagmiddag 24 oktober om 14.30 uur van harte welkom in SCC De Mattelier. Voor meer informatie betreffende toegangskaarten: www.muziekvereniginggroenlo.nl of www.demattelier.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden