Iran: voor straf naar afgelegen gevangenis

Schrijfactie Amnesty International

OOST GELRE - Maryam Akbari Monfared zit al bijna 12 jaar onterecht in de gevangenis. In maart werd ze plotseling overgebracht naar een uiterst smerige gevangenis op ruim 200 kilometer van haar familie. De autoriteiten willen haar straffen omdat ze vanuit de gevangenis een open brief schreef waarin ze gerechtigheid vroeg voor haar broer en zus die in 1988 in het geheim werden geëxecuteerd.

In de gevangenis waar Monfared nu zit, lopen de toiletten over en mogen gevangenen zelden douchen. Ziektes, infecties en luizen verspreiden zich er in razendsnel tempo en er is geen medische zorg. Monfared zit sinds 2009 vast. Ze werd na een oneerlijk proces veroordeeld tot 15 jaar cel omdat ze familieleden heeft die lid zijn van een verboden oppositiegroep.

Schrijven helpt!
Draag uw steentje bij. Met één handtekening kunt u al bijdragen aan een betere wereld. Liever nog: word vaste schrijfabonnee van de lokale Amnesty groep. Voor meer informatie over deze actie of een schrijfabonnement kunt u contact opnemen met: Amnesty Aalten/ Oost Gelre, amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden