Kerstballen en -ornamenten printen met de 3D printer

OOST GELRE – In de Digitheek (in de Lichtenvoordse bieb) wordt op vrijdag 26 november uitleg gegeven over de 3D printer. Je mag zelf een kerstbal of kerstornament uitzoeken en laten printen. Deze workshop, die bedoeld is voor volwassenen, wordt twee keer georganiseerd die middag: van 14.00-15.00 uur en van 15.30-16.30 uur. Deelnemen is gratis.

3D ontwerpen en printen
Wat kun je eigenlijk met een 3D printer? En hoe werkt deze? Tijdens deze digitheekworkshop maak je, aan de hand van het maken van kleine kerstballen en ornamenten, kennis met onze printers en leer je meer over de verschillende toepassingen. Je ziet hoe een 3D ontwerp op de computer gemaakt wordt en hoe deze vervolgens geprint wordt. Voor iedereen die geïnteresseerd is in 3D ontwerp en in de techniek van 3D printen. Je krijgt ook handvatten om na de workshop zelf verder te gaan met ontwerpen.

Aanmelden
Deelname aan de workshop is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Neem je eigen laptop mee. Je kunt je inschrijven in je Bibliotheek, via www.oostachterhoek.nl/digitheek of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: 088-0062929.

Digitheek
In de Digitheek worden korte workshops gegeven, over diverse digitale onderwerpen. Van uitleg over wandelapps, tot zoeken in digitale foto-archieven, van uitleg over handige biebapps tot het maken van fotoboeken. Elke laatste vrijdagmiddag van de maand staat er een ander thema in de belangstelling.

Programma 2021-2022
In de Bibliotheek is een flyer beschikbaar met alle data en onderwerpen voor het seizoen 2021-2022. Het programma is ook terug te vinden op www.oostachterhoek.nl/digitheek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden