Ook het carnaval in Groenlo krijgt een bedrag van de gemeente Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis
Ook het carnaval in Groenlo krijgt een bedrag van de gemeente Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis

Extra geld voor Oost Gelrese evenementen

Algemeen

Extra geld voor aantal evenementen Oost Gelre

OOST GELRE - Een bedrag van 83.000 euro; dat trekt de gemeente Oost Gelre uit om evenementen tegemoet te komen. Dit om de organisatoren te ondersteunen nu de sector wederom te lijden heeft onder de coronamaatregelen. 

Door Kyra Broshuis

“Daardoor komen de evenementen in de problemen omdat bijvoorbeeld ook sponsoring vaak wegvalt. We zijn een evenementengemeente en we hechten waarde aan de kwaliteit van de evenementen die we hebben”, zegt wethouder Karel Bonsen. “In de coronapandemie zijn sectoren die tot op de dag van vandaag in het bijzonder geraakt worden door de gevolgen van de coronacrisis: de culturele, horeca- en de evenementensector. Het zijn sectoren die een grote stempel drukken op onze gemeente, omdat er veel bedrijvigheid in plaatsvindt en ze belangrijk zijn voor veel aanpalende sectoren.”

De verdeling
De 83.000 euro wordt verdeeld over 6 evenementen in Oost Gelre. Die krijgen overigens niet allemaal een gelijk deel. “Dat hangt onder meer af van de grootte van het evenement. Zo krijgt de Matthäus Passion 8.000 euro en Koningsdag Lichtenvoorde en het Grolse carnaval elk 20.000 euro. Voor Muziektheaterproductie “Spiegelingen” is 15.000 gereserveerd en voor Passion Achterhoek (benefietconcert) en Dweilorkestendag ieder 10.000 euro. Als het doorgaat, wordt de Mattheus Passion (Paaspop Klassiek) opgevoerd op 15 april 2022 in de Werenfriduskerk in Zieuwent. Het carnaval valt volgend jaar op 27 en 28 februari en 1 maart. De theaterproductie Spiegelingen van de Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde staat nu gepland voor zaterdag 8 en zondag 9 mei 2022 in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Dweilorkestendag is altijd op Hemelvaartsdag in het centrum van Groenlo.

Andere evenementen in Oost Gelre krijgen geen extra steun. “Sowieso vallen commerciële evenementen niet onder deze regeling.” Of het evenement nu wel of niet doorgaat, maakt voor de eenmalige steun niet uit. De gemeente heeft al eerder steunpakketten voor ondernemers en inwoners aangeboden. “En dat is echt een steun in de rug gebleken. De steunmaatregelen zijn positief ontvangen.”

Paaspop Klassiek, organisator van o.a. de Matthäus Passion, is een van de evenementen die een financiële bijdrage ontvangen van de gemeente. Foto: Jos Betting/archief Achterhoek Nieuws

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids