Vlnr Henk Beunk, Joop Koopmanschap, Wilma Pastors en Mark Ebbers. Foto: PR Dichterscollectief
Vlnr Henk Beunk, Joop Koopmanschap, Wilma Pastors en Mark Ebbers. Foto: PR Dichterscollectief

Dichterscollectief komt aan bij Ankomm’n

Cultuur

WINTERSWIJK - Joop Koopmanschap, Mark Ebbers en Henk Beunk vormen samen met Barbara Pavinati een dichterscollectief dat in verschillende samenstellingen sinds ruim vijf jaar optreedt. Ze delen eigen gedichten, gedachten en verhalen. Als nieuwe aanwinst speelt Wilma Pastors op gitaar mee met en zingt meestal eigen geschreven Nederlandstalige, Nedersaksiche en Engelse liederen. Op vrijdag 6 mei treedt het gezelschap op bij gasterij Ankomm’n in Winterswijk. 

De liedteksten van Wilma verwijzen teksten naar enkele door de dichters geschreven gedichten. Joop Koopmanschap is samen met Mark Ebbers het dichterscollectief gestart in 2017. Over hun missie zegt hij: “Als dichters zijn we dwarsdenkers, niet per se tegen de stroom in, maar meer als een meanderende zijtak, weg van de hoofdstroom. Soms even achteromkijkend naar de alledaagse hectiek.” Joop Koopmanschap uit Groenlo is Multimediaproducent, werkt in opdracht en exposeert zijn vrije fotowerk sinds 1995. Vanaf 2017 heeft hij de keuze gemaakt om gedichten als uitganspunt te nemen voor zijn vrije werk. Mark Ebbers uit Groenlo is journalist en tekstschrijver. Hij schrijft en publiceerde o.a. liedteksten voor de band De Gracht. Mark zegt zelf over zijn werk: ‘Soms weet ik niet of iets proza is of poëzie. Het onderscheid daartussen is ook irrelevant.’

Henk Beunk uit Varsseveld is freelance redacteur en schrijft voor agrarische vaktijdschriften, maar ook al jaren poëzie. Hij was een aantal jaren geleden de eerste Dichter des Achterhoeks. Hij publiceerde tot nu toe twee bundels met eigen gedichten: ‘Graven in het grijs’ en ‘Tussentaal en tegentijd’. 

Wilma Pastors uit Breedenbroek maakt sinds haar negende muziek en inmiddels maakt ze al jaren haar eigen liedjes. “Liedjes over wat ik meemaak in dit leven en over mijn gevoelens. Ik speel ook covers van liedjes die mij aanspreken. En ik maak liedjes met teksten over personen.”

Het optreden op de eerste vrijdagavond van de maand mei bij gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Voor meer info en de toegangsprijs zie www.ankommn.nl of stuur mail naar anita@ankommn.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids