Thijs Pasman en Eline Nijenhuis met het winnende ontwerp. Foto: SGK
Thijs Pasman en Eline Nijenhuis met het winnende ontwerp. Foto: SGK

Skuur en Eline winnen ontwerpwedstrijd Grolse Kermis

Cultuur

GROENLO - Elk jaar krijgen de hoogheden van de Grolse Kermis een aandenken aan hun periode als schutterskoning(in), knuppelkoning(in) of jeugdkoning(in). De Stichting Grolse Kermis heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor een tastbare blijvende herinnering. Skuur deed mee in samenwerking met Eline Nijenhuis, en ze hebben de ontwerpwedstrijd gewonnen. Afgelopen zaterdag werd het ontwerp onthuld.

De volksspelen zijn sinds 2019 genderneutraal en daar hoort ook een passend cadeau voor de hoogheden bij. Door de Stichting Grolse Kermis (SGK) is een ontwerpwedstrijd uitgezet. Via de social media en het persoonlijk aanschrijven van Groenlose bedrijven is de ontwerpwedstrijd onder de aandacht gebracht.

Thijs Pasman en Eline Nijenhuis maakten het winnende ontwerp. De SGK is blij: “Twee jonge en enthousiaste ondernemers uit Groenlo die vol creativiteit zitten. Mooi dat we als SGK met deze ontwerpwedstrijd deze twee jonge ondernemers een duwtje kunnen geven. En zij voor een fantastisch ontwerp hebben gezorgd. Daar hebben we nog jaren plezier van.”

“Een eer om een ontwerp te mogen maken” aldus een blije Eline Nijenhuis. Thijs vult aan: “In samenwerking met Eline zijn we tot dit ontwerp gekomen. Het ontwerp is gebaseerd op elementen die men kenmerkend vindt voor Groenlo. Eigenlijk is het een ontwerp van ons allemaal.” Om die kenmerken naar boven te halen hebben Thijs en Eline op Facebook een enquête gehouden om de bokaal, zoals Thijs het noemt, geheel passend te maken.

Minou Pasman van Skuur had de eer om het ontwerp afgelopen zaterdag tijdens het vogel versieren te mogen onthullen. “Tijdens het vervaardigen van de bokaal hebben we het ontwerp kunnen verfijnen. Het is een mooi aandenken geworden”, licht Pasman toe tijdens de onthulling.

De huidige koningsparen kregen na de onthulling hun aandenken uitgereikt. Een glunderende Harry Weenink, Schutterskoning 2019, merkt op dat het al een bijzondere periode was en hij samen met Saime Woertman, Knuppelkoningin 2019, en Stijn Berentsen, Jeugdkoning, drie jaar lang koning mocht zijn. “Wie zal dat nog meemaken? En dat een dergelijke periode afgesloten wordt met zo’n fantastische bokaal. Dat is geweldig. Dat komt op de schoorsteenmantel te staan,” 

Een blijvende hoogheidsherinnering die ook volgend jaar weer wordt uitgereikt, dan aan de hoogheden van de Grolse Kermis 2022. Wie dat worden, zal maandag 22 augustus duidelijk worden, als iedereen op de volksspelen een gooi kan doen naar een titel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids