De huldiging van Jan Broshuis (midden) door Fluit Henk-Jan (links) en Duit Maurice (rechts). Foto: Theo Huijskes
De huldiging van Jan Broshuis (midden) door Fluit Henk-Jan (links) en Duit Maurice (rechts). Foto: Theo Huijskes

Geslaagd Zomercarnaval voor de P&E-garde van CV De Knunnekes

Cultuur CV de Knunnekes

GROENLO - Onder het alleszeggende motto ‘Een carnavalist ben je het gehele jaar door!’ beleefde de Prinsen- en Eregarde als belangrijk onderdeel van de inmiddels 59-jarige Grolse carnavalsvereniging De Knunnekes afgelopen zaterdag een bijzondere middag én avond. Met nog twee weken te gaan, en dat tot 23 september aanstaande oftewel de datum waarop de zomer 2022 ten einde is, vond er in het Koetshuis van Veld Koeltechniek op het bedrijventerrein in Groenlo, een bijzonder gezellig en goed verzorgd zomercarnavalsfestijn plaats, waarbij een ongekend groot aantal leden van deze garde acte de présence gaf. 

Onder de regie van Fluit Henk-Jan ten Brincke en Duit Maurice Gelinck - het 55ste achtereenvolgende prinsenpaar tijdens het Grolse carnavalsjaar 2018 - was de hal niet alleen kleurrijk ingericht en aangekleed, maar was er ook gezorgd voor een uitgebreid natje en droogje. Daarnaast was zelfs de mateloos populaire nölletonne van stal gehaald om tijdens dit excentrieke festijn dienst te doen. Dit bood enkele carnavalisten, onder wie stadsprins 2020 Edwin Reukers, de gelegenheid om vanuit die prominente ‘tonne’ een buutje te verzorgen.

Jan Broshuis gekroond als schutters- en knuppelkoning
Vanzelfsprekend werd er onder de tonen van (carnavals)muziek- en zang niet alleen gedronken en gegeten. Het organiserende duo had met een vogelschiet- en knuppelgooi-wedstrijd tevens gezorgd voor een intermezzo, waarbij het nodige viel te beleven. Het openingsschot werd hierbij gelost door Frans Kooiker, naast prins carnaval in 1982, jaren achtereen president van de club, actief in tal van andere functies binnen het Grolse carnavalsbolwerk en niet te vergeten Schutterskoning 1993 tijdens de Grolse Kermis, die de eer te beurt viel om het openingsschot te lossen. Vervolgens kregen niet alleen de heren schutters te maken met allerlei kolderieke randzaken, die de programma-invulling met zich meebracht, ook de aangedragen intermezzo’s van de toekijkende carnavalisten zorgden ervoor dat het een onvergetelijke party werd. Een happening, waarbij Jan Broshuis, in het carnavalsjaar 1991 adjudant aan de zijde van stadsprins Berry Koehorst, uiteindelijk werd gehuldigd als schutters- en knuppelkoning van de binnen De Knunnekes niet meer weg te denken Prinsen- & Eregarde

Na zaterdag kijkt iedere Grolse carnavalist - met de leden van CV De Knunnekes voorop - alweer uit naar het nieuwe carnavalsjaar 2022-2023, dat officieel van start gaat op de elfde van de elfde, in dit geval op vrijdag 11 november 2022. Waarna vervolgens alle aandacht uitgaat naar de zes buutavonden oftewel pronkzittingen in de maand januari van 2023, alsmede naar de  carnavalsdriedaagse 2023 op zondag 19 februari, maandag 20 februari en dinsdag 21 februari in het nieuwe jaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant