De Iesselschotsers. Foto: PR
De Iesselschotsers. Foto: PR

Dansavond Eibergen in jaren ‘50 stijl met Iesselschotsers

Cultuur

EIBERGEN - Op zaterdag 13 april is weer de maandelijkse dansavond bij dorpshuis De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen. Tijdens deze avond kunt fijn dansen en tussendoor gezellig borrelen met vrienden en bekenden. Bent u de danspasjes even kwijt? Dan is er dansbegeleiding die u op weg helpt. 

De organisatie van deze avonden is in handen van dansgroep De Plaggemeijers. Er wordt een grote variatie aan dansen aangeboden zoals ballroom, latin, polka, wals, maar ook single dansen en line-dance komen aanbod. Op 13 april is er tevens een voorstelling van de Iesselschotsers. Er zal een demonstratie worden gegeven van de nieuwe folklore. Dit in de vorm van jaren ‘50 dansen in de daarbij behorende vrolijk uitziende kleding. De dansen die deze groep zijn uit de jaren ‘20 tot en met ‘50 van de vorige eeuw; zoals de La Raspa, de Cindy Swing, Happy Days, Geef mij maar Amsterdam, de Lambeth Walk, de Jitterbug (voorloper van de hedendaagse Jive) en wordt muzikaal begeleidt door accordeon, fluit, klarinet en trompet. 

Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om zelf de dansvloer te betreden. De toegang is gratis en zaal open vanaf 19.30 uur (eindtijd: 22.30 uur). Op zaterdag 11 mei is de laatste dansavond van dit seizoen. www.de-plaggenmeijers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant