Mart de Kruif. Foto: PR
Mart de Kruif. Foto: PR

Lezing Mart de Kruif over ‘Hoe staat het met oorlog en vrede?’

Cultuur

LICHTENVOORDE - In de Johanneskerk PKN Lichtenvoorde op donderdag 18 april houdt Mart de Kruif om 20.00 uur een lezing over het onderwerp ‘Hoe staat het met oorlog en vrede?. De toegang is gratis en parkeren kan aan de Carel Looyerstraat achter de Albert Heijn. De lezing start om 20.00 en duurt circa 2 uur.

Mart de Kruif is vaak de zien op TV en in het Journaal. Hij heeft bijna veertig jaar gediend als officier in de krijgsmacht, de laatste jaren als Commandant van de Koninklijke Landmacht, is opgeleid in Nederland en Duitsland en heeft een Mastertitel behaald tijdens zijn studie aan het U.S. Army war College in de Verenigde Staten. Hij heeft missies geleid in Bosnië en Afghanistan, waar hij 45.000 militairen en burgers uit 24 landen leidde in de wens naar veiligheid en verkiezingen. Hierover heeft hij het indrukwekkende boek ‘Zandhappen’ geschreven. Tevens heeft hij de landmacht moeten leiden door tijden van grote bezuinigingen, ambtelijke belangen op het Ministerie van Defensie en tragische incidenten, zoals het neerhalen van de MH-17. 

Mart is één van de initiatiefnemers geweest voor de integratie van delen van de Koninklijke Landmacht met de Bundeswehr, in internationaal opzicht een ongekend fenomeen. Nadat hij de landmacht in 2016 had overgedragen aan zijn opvolger, heeft hij o.a. op verzoek van Deloitte Nederland het leiderschap in specifieke organisatiedelen geanalyseerd en adviezen opgesteld voor de toekomst. Hij heeft als Programmamanager 75 Jaar Vrijheid een belangrijke rol gespeeld in de samenstelling van het nationale jubileumprogramma, maar ook vele lokale initiatieven bevorderd. 

Momenteel is Mart voorzitter van de Stichting die de Invictus Games organiseert in Den Haag in 2020. Dit zijn sportwedstrijden waarin geestelijk en lichamelijke gewonde militairen hun vrijwel oneindige kracht tonen welke hen drijft in hun herstel. De beschermheer van deze spelen is HRH The Duke of Sussex en vormt als evenement een belangrijke hoeksteen in het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid in Nederland.

Belangstellenden zijn van harte welkom. 

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant