De cast van Tante Bella's Beautysalon. Foto: D.I.T.O.
De cast van Tante Bella's Beautysalon. Foto: D.I.T.O.

D.I.T.O. garant voor 3 avonden dolle pret

Cultuur

GROENLO - Toneelvereniging D.I.T.O. heeft afgelopen weekend weer drie fantastische voorstellingen weten neer te zetten. Deze keer was gekozen voor de onvervalste klucht Tante Bella’s Beautysalon van Henk Roede.

Berend en Albert Duursma, twee bouwvakkers gespeeld door Sem Lageschaar en Hugo Maarse, denken de salon van hun tante Bella te hebben geërfd. Een beetje opknappen en dan voor goud geld verkopen, dat is het plan. Maar dan moet de salon wel gewoon doordraaien. Gelukkig komt er onverwacht een stagiaire, Noor Smeets, die de heren wel enige tips kan geven over hoe bijvoorbeeld de benen te harsen. Janine Tops, Ester Bergsma, Annet Mittendorff en Ylse Poelhuis zijn de klanten, die de amateuristische behandelingen moeten ondergaan. Gezichtsmaskers met Creme Ralkleur 9001, een pedicurebehandeling met slijpschijf, een bikini-wax of gewoon vergeten worden onder de zonnebank. Dit alles uitmondend in hilarische scènes.

Moeilijker wordt het voor de broers als Brenda Bénard als het nichtje uit Canada op bezoek komt. Om de erfenis niet te hoeven delen weet Hugo, met pruik en op hakken, tante Bella weer tot leven te brengen. Alles begint goed uit de hand te lopen als een notaris opduikt om de erfenis af te handelen. Kiet Berentsen weet in zijn eerste toneelrol uitstekend de formele notaris neer te zetten, die alles uiteindelijk tot een goed einde brengt. Bij een klucht is de timing van cruciaal belang en dat heeft Gijs van Dongeren bij zijn eerste regie heel goed weten te realiseren. Samen met de spelers kwam alles samen voor een avondje onbedaarlijk lachen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant