Er lijkt eindelijk wat te gaan gebeuren met het verpauperde pand aan de Lepelstraat en Goudsmitstraat. Foto: Kyra Broshuis

Er lijkt eindelijk wat te gaan gebeuren met het verpauperde pand aan de Lepelstraat en Goudsmitstraat. Foto: Kyra Broshuis

Vier wooneenheden op plek Pam Pam

Economie

Geen sociale huur

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Er is een nieuw verzoek binnengekomen bij de gemeente voor de verbouw van de voormalige discotheek Pam Pam aan de Lepelstraat in Groenlo. Eerder al verleende de gemeente toestemming voor een ander bouwplan maar dat is, met uitzondering van een deel van het sloopwerk, niet verder gerealiseerd. De achtergevel van het pand op de begane grond ligt al enkele jaren open. Een vervelend gezicht voor de buurtbewoners. “Het is de buurt en veel Grollenaren al tijden een doorn in het oog”, zegt wethouder Marieke Frank, “en we zijn dan ook blij dat er nu weer schot in de zaak komt.”

1 appartement op begane grond, 3 op 1e en 2de verdieping
Het nieuwe plan scoort goed op basis van de Menukaart Wonen. “Het gaat om een locatie in het centrum en de plek komt in aanmerking voor herbestemming. Er zit nog een horecabestemming op maar functieverandering is mogelijk”, licht Frank toe. De verbouwing van het pand wordt uitgevoerd met gevelverbetering. De gevel aan de voorzijde aan de Lepelstraat wordt gerestaureerd en de gevel aan de zijde van de Goudsmitstraat wordt nieuw. Er komen 4 wooneenheden in het pand; 1 seniorenappartement op de begane grond en 3 startersappartementen, elk verdeeld over de eerste en tweede verdieping. Voor de 3 woningen op de verdieping wordt een verbrede galerij gemaakt met de mogelijkheid voor een bankje (buitenruimte) bij deze appartementen. Er komt ook een lift in het gebouw. Het seniorenappartement op de begane grond krijgt een tuintje. Parkeren op eigen terrein wordt slechts mogelijk voor 1 auto.  “Maar de initiatiefnemer heeft in de directe omgeving naar zeggen ongeveer 10 parkeerplaatsen over. Hiervan wil hij 2 parkeerplaatsen labelen voor dit bouwplan.” In het oorspronkelijke plan was er sprake van sociale huur. Deze appartementen worden echter duurder. “Dat is enerzijds jammer maar de behoefte aan woningen is groot, ook in het iets duurdere segment”, zegt Frank. 

Aanpassing straatwerk
De exploitant zorgt voor eigen rekening voor het herstraatwerk in openbaar gebied. Daarbij is inbegrepen aan de zijde Goudsmitstraat de vervanging van de trottoirkolk door een straatkolk, het verlagen van de bandenlijn en zo nodig verplaatsen van 1 lichtmast in verband met het parkeren op eigen terrein. De nieuwe locatie van deze lichtmast bepaalt de exploitant in overleg met de directe over- en zijburen en met goedkeuring van de gemeente. Ook wordt nog bekeken of het bouwplan consequenties heeft voor de opstelplaats van de containers. Over de toewijzing van de appartementen is op dit moment nog geen duidelijkheid. “Dat komt zodra het project in de bouw-/opleveringsfase zit.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant