De vertegenwoordigers van de goede doelen met hun cheques. Foto: Probroed & Sloot
De vertegenwoordigers van de goede doelen met hun cheques. Foto: Probroed & Sloot

Probroed & Sloot geeft 4 organisaties steuntje in de rug

Economie

GROENLO - Zoals elk jaar reikt het bedrijf Probroed & Sloot uit Groenlo cheques uit aan vier goede doelen. Normaal gesproken allemaal regionaal maar voor deze keer bij uitzondering ook een aan Oekraïne. Dinsdag 12 april werden vertegenwoordigers van de betreffende stichtingen/organisaties uitgenodigd om de cheques in ontvangst te nemen. 

Het geld voor deze cheques wordt jaarlijks bijeen gebracht door de werknemers van Probroed & Sloot die een vrijwillige bijdrage doneren voor de twee stuks fruit die hen dagelijks door hun werkgever wordt aangeboden. Het bijeen gespaarde geldbedrag wordt door het bedrijf aangevuld tot een mooi deelbaar bedrag. Alle medewerkers van Probroed & Sloot kunnen een goed doel aandragen met als uitgangspunt: welzijn voor mens en dier. Daarnaast moet het een regionaal goed doel zijn.

Dit jaar is de keuze gevallen op de volgende goede doelen:

Oriolus is gevestigd in het SKB en is een centrum voor leven met en na kanker. De organisatie biedt ondersteuning voor iedereen die geraakt is door deze ziekte, ook voor de naasten en nabestaanden. 

Stichting Marke Vragender Veen beheert het hoogveen en het omliggende terrein dat als bufferzone dient van natuurgebied Vragenderveen. Het geldbedrag zal besteed worden aan een paar kikkerpoelen.

Stichting Paardrijden voor Gehandicapten is een regionale stichting die sport, recreatie of therapie op het paard of met het paard mogelijk maakt. Het geldbedrag wordt besteed aan een huifbed.

Help OEKRAÏNE: Binnen een zuster onderneming van Probroed & Sloot zijn ook Poolse medewerkers in dienst. Familieleden in Polen vangen ook vluchtelingen op uit Oekraïne en helpen waar nodig binnen de verschillende hulporganisaties. 

Alle organisaties waren erg blij met de cheques en dankten Probroed & Sloot en hun medewerkers voor de gulle geste.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids