Een blik op een deel van het bedrijf Veld Koeltechniek in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Een blik op een deel van het bedrijf Veld Koeltechniek in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Familiebedrijf Veld Koeltechniek in andere handen

Economie

Voortzetting bedrijf blijft vanuit de vestiging in Groenlo

Door Theo Huijskes

GROENLO - De kreet ‘Veld Koeltechniek is verkocht!’ circuleerde al enkele dagen, zo niet weken in het vestingstadje Groenlo. Niet zo vreemd natuurlijk, omdat het door Henk Veld in 1960 opgerichte en inmiddels 62 jaar bestaande bedrijf in geheel Groenlo en omgeving wordt omarmd. Die omarming hoeft niet helemaal ongedaan te worden gemaakt, want het prachtige bedrijf met circa 250 werknemers in dienst, komt weliswaar in andere handen, maar wordt op de in de afgelopen jaren ingeslagen weg voortgezet. En dat vanuit de vestiging op het bedrijventerrein Den Sliem in Groenlo. Daarnaast blijft de familie Veld nauw bij het bedrijf betrokken. Naast oprichter Henk Veld zijn nu ook dochter Ellen en zoon Benno uitgetreden, maar het is daarentegen zoon Hans, die als aandeelhouder/investeerder bij het bedrijf betrokken blijft en derhalve het Veld-karakter blijft hooghouden. 

Nieuwe aandeelhouders aan het roer 
De eigenaren van het familiebedrijf Veld Koeltechniek dragen de aandelen van hun onderneming over aan de directie samen met investeerder 365 Capital. De bedrijfs- en andere panden worden gehuurd. De familie Veld heeft het bedrijf in de afgelopen decennia zien uitgroeien tot een belangrijke speler in de koudetechniek. De beide huidige directeuren, Marco Klein Falckenborg (woonachtig in Beltrum) en Michel Berends (woonachtig in Bornerbroek), geven aan dat er een stabiele en succesvolle organisatie staat, die kwaliteit en servicegerichtheid hoog in het vaandel draagt. Samen met de 250 medewerkers wordt er vanuit Groenlo ook veel nadruk gelegd op innovatie en duurzaamheid.

“De familie heeft het bedrijf in de afgelopen decennia behoorlijk zien veranderen én zien groeien”, aldus Marco Klein Falckenborg. “Zij hebben de vraagstukken complexer en de markt moeilijker zien worden. Deze ontwikkelingen hebben de familie aan het denken gezet en men heeft toen, in nauw overleg met ons, besloten om in gesprek te gaan met een investeerder, die geschikt is voor de volgende fase van onze onderneming. In de nieuwe eigendomsvorm participeren naast de directie en de investeerder 365 Capital ook Hans Veld als zoon van de oprichter van het bedrijf en enkele key-managers.”

Door op de ingeslagen weg
Directielid Michel Berends geeft aan dat alles is afgestemd op het graag willen hebben van een partner, die garandeert dat het bedrijf op de ingeslagen weg wordt voortgezet en dat vanuit de vestiging in Groenlo. “Wij hechten met ons allen erg aan ons DNA. Door samen te werken met 365 Capital, weten wij ons verzekerd van het behoud van onze bedrijfscultuur en kunnen wij onze toekomstplannen verder uitwerken. De cultuur van 365 Capital sluit naadloos aan op ons bedrijf. Met 365 Capital hebben wij een nieuwe, professionele en kapitaalkrachtige partij aan boord en zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Hayo van Houten van 365 Capital heeft een hoge pet op van het bedrijf Veld Koeltechniek. “Het is een kerngezond bedrijf waar het personeel en de vakmanschap centraal staan en wij zien dat als de reden van de goede performance, die het bedrijf de laatste jaren heeft laten zien. Wij zijn daar enorm van onder de indruk en zien het als een voorrecht om Marco Klein Falckenborg en Michel Berends, alsmede hun team te mogen ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf Veld Koeltechniek.” Directieleden Klein Falckenborg en Berends zeggen er helemaal van overtuigd te zijn dat er in deze vorm een gezonde toekomst lonkt voor Veld Koeltechniek, waarvan de naam onveranderd blijft. “Er verandert alleen iets aan de eigendomsverhoudingen. Verder kunnen onze klanten blijven rekenen op onze innovatie, service en blijvende toewijding, zoals ze dat al van ons gewend zijn.”

Ter aanvulling: De totale transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de relevante autoriteiten en goedkeuring van de ondernemingsraad van Veld Koeltechniek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids