(vlnr) Leonie en Sharon proosten met Aniek en Annelieke op de overname van de Hippe Hebbedingen Fair. Foto: Kyra Broshuis

(vlnr) Leonie en Sharon proosten met Aniek en Annelieke op de overname van de Hippe Hebbedingen Fair. Foto: Kyra Broshuis

Annelieke en Aniek gaan verder met Hippe Hebbedingen Fair

Economie

Volgende editie op zondag 16 juli

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Het voortbestaan van de Hippe Hebbedingen Fair in Groenlo is verzekerd nu Annelieke Holtslag en Aniek Meekes de organisatie overnemen. Het evenement is sinds 2013 een begrip in Groenlo en omstreken en werd altijd georganiseerd door Leonie Giezen en Sharon Idink.

Afgelopen jaar gaven Leonie en Sharon aan opvolgers te zoeken voor hun bijzondere lifestyle event. “We hebben de afgelopen twee jaar door alle coronamaatregelen helaas geen fair kunnen organiseren. In die tijd zijn er allerlei nieuwe plannen en wensen op ons pad gekomen waar we nu vol energie mee aan de slag gaan. Het wordt daarom voor ons tijd om het stokje over te dragen. Het zou natuurlijk ontzettend jammer zijn als dit mooie evenement voor Groenlo verdwijnt. Daarom zijn we op zoek naar iemand die de organisatie van ons wil overnemen”, zo liet het duo destijds weten. 

‘Echt iets voor ons’  
Annelieke Holtslag kwam op de tennisbaan met Sharon in gesprek en de interesse was gewekt. “Ik heb het er toen met Aniek over gehad dat dit echt iets voor ons is.” Aniek was het daar helemaal mee eens. “Wij gaan er altijd naartoe en het zou zo zonde zijn als dit zou verdwijnen. Dat horen we ook veel van mensen om ons heen. We zien dat bij andere evenementen in Groenlo steeds moeilijker is om mensen te vinden die het willen organiseren. De Hippe Hebbedingen Fair is een superleuk evenement, een fijne sfeer, mooie setting en natuurlijk ook nog eens op een prachtige plek.” De Fair wordt altijd gehouden voor en rondom de oude Calixtuskerk in hartje stad.  Annelieke en Aniek willen Proeflokaal De Kroon, waar ze allebei werkzaam zijn, onderdeel laten zijn van de fair. “Onze medewerkers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen dan ook ervaren hoe het is om in een andere setting mee te draaien. We hebben het er uiteraard met ze over gehad en ze zijn heel enthousiast.”

Innovatieve bedrijfjes
De aanvulling van het Proeflokaal is volgens Leonie een hele goede zet. “Het was voor ons altijd wel een gemis dat we geen broodjes en dergelijke konden bieden. Het was moeilijk om daar ondernemers voor te vinden. Voor de Fair is het echt een hele mooie aanvulling.” Annelieke en Aniek hebben de contacten voor de Fair overgenomen en zijn al bezig met de invulling van de eerstvolgende editie op 16 juli aanstaande. “We houden het in eerste instantie bij het originele concept en gaan later nieuwe dingen introduceren. In coronatijd zijn er veel nieuwe innovatieve bedrijfjes opgestaan en die gaan we zeker benaderen voor onze fair.” 

Heeft u belangstelling om op de Hippe Hebbedingen Fair te staan of anderszins vragen? Stuur dan een mail naar hippehebbedingenfair@gmail.com.

De ontwikkelingen zijn te volgen op Facebook en Instagram

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids