Mark Tuitert reikt de prijs uit aan de zeer verraste Suzanne Wolterink van Fijnder. Foto: IKGL

Mark Tuitert reikt de prijs uit aan de zeer verraste Suzanne Wolterink van Fijnder. Foto: IKGL

Werkleerbedrijf Fijnder wint prijs voor vitaliteit

Economie

GROENLO  - Zonder strijd geen overwinning! Het motto van Mark Tuitert die afgelopen vrijdag 13 januari 2023 bij Erve Kots in Lievelde aan Fijnder de prijs uit heeft gereikt voor meest vitale IKGL bedrijf.

IKGL
De Industriële Kring Groenlo Lichtenvoorde (IKGL) is het afgelopen jaar gegroeid naar 114 leden en heeft ingezet op een aantal voor bedrijven belangrijke thema’s:

  • Verduurzaming bedrijven (gratis energiescans en podium geven aan voorbeeld bedrijven);
  • Promotie van de mooie bedrijven in onze gemeente die ook veel kansen bieden voor de jeugd in onze regio (Oost Gelre scoort op plaats 1 in Gelderland voor toplocaties industrie MKB);
  • Bereikbaarheid en aanwezigheid van voldoende bedrijventerreinen;
  • Vitaliteit van werknemers;
  • Kinderen al jong kennis laten maken met techniek (Futurelab) en het stimuleren van techniekonderwijs.

De voorzitter van de IKGL (Erik Schuurmans) noemde in zijn speech het belang van het ecosysteem, ofwel de verbinding tussen de bedrijven in onze gemeente die elkaar versterken. Inzetten op een versterking van dit ecosysteem is één van de thema’s voor 2023. De succesvol verlopen open bedrijvendag in 2022 op de Laarberg in Groenlo krijgt in 2023 een vervolg in Lichtenvoorde op bedrijventerrein Lindenbrook.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd door wethouder Arjen Schutten toegelicht dat Oost Gelre 807 banen scoort per 1.000 inwoners. Dit is flink hoger dan in de ons omringende gemeenten. Elsevier heeft Oost Gelre op plaats 1 geplaatst voor toplocaties industrie MKB in Gelderland. De wethouder maakte de vergelijking met het samen creëren van een perfecte ijsvloer waarop door bedrijven topprestaties kunnen worden geleverd.

Vitaliteit
Mark Tuitert vertelde het geheim van zijn Olympische succes. Dit bestaat uit hard trainen, elkaar in teamverband naar een nog hoger niveau trekken en ideale omstandigheden creëren. Het geheim zijn veel puzzelstukjes, waarbij het laatste puzzelstukje het lastig was in te passen. Want dat was hijzelf. Controle hebben over je eigen mindset en gedachten zijn van cruciaal belang om op topniveau te presteren, daar waar verschillen tussen een gouden medaille en plaats 11 klein zijn.

Vitaliteit van medewerkers die werken bij onze bedrijven vinden we als IKGL bestuur belangrijk. Daarom heeft de IKGL in juni 2021 het sportakkoord Oost Gelre ‘Heel Oost Gelre beweegt’ ondertekend. Vanuit Achterhoek in Beweging is Fit Veur Altied opgericht. Fit Veur Altied heeft afgelopen najaar het Ommetje-competitie georganiseerd. Het beste IKGL bedrijf in deze competitie was Werkleerbedrijf Fijnder. Suzanne Wolterink ontving de prijs uit handen van Mark Tuitert en was blij verrast.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant