Wilma Meijsen met haar trouwe viervoeter Dunja in haar woning aan de Borculoseweg in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Wilma Meijsen met haar trouwe viervoeter Dunja in haar woning aan de Borculoseweg in Groenlo. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Wilma Meijsen wil mensen met elkaar verbinden

Maatschappij

Nieuw initiatief in het kader van ‘Gezelligheid Groenlo!’ 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Wilma Meijsen-Wolfs heeft een horrorjaar achter de rug. Op 20 februari 2021 stierf haar echtgenoot Kasper op 67-jarige leeftijd aan longkanker. Rond diezelfde tijd bleek zij borstkanker te hebben, met uitzaaiingen in de lymfeklieren en in augustus moest haar linkerborst worden geamputeerd. En toch probeert de 56-jarige Groenlose een positieve draai aan het nieuwe jaar te geven. Ze wil het accent leggen op het verbinden van mensen en voelt zich daarin gesteund door haar overleden man.  

In haar woning aan de Borculoseweg 13a in Groenlo legt Wilma Meijsen uit hoe ze dat wil doen. Bijvoorbeeld door een wekelijkse wandeling met andere mensen in Groenlo en directe omgeving. Onder het motto ‘Gezelligheid Groenlo’ zouden die wandelingen een vervolg kunnen krijgen met spontane contacten, die dan weer kunnen leiden tot andere uitstapjes. Direct na de jaarwisseling voegde ze de daad bij het woord door op Facebook een oproep te plaatsen aan mensen die elkaar voor verschillende activiteiten willen ontmoeten. Zoals de al genoemde wandeling of een fietstocht, het met elkaar een kopje koffiedrinken of een terrasje pakken, maar ook om met elkaar spelletjes te doen, zoals het leggen van een kaartje. 

Wilma, die in 1965 geboren werd in Ambt-Delden woont pas sinds 2016 in Groenlo. Omdat zij ook wel weet dat er in het Grolse veel mensen zijn die haar niet kennen wil ze zich hier graag voorstellen. Voor Kasper was ze al eerder getrouwd. Uit dat huwelijk had ze twee kinderen. Ook Kasper was gescheiden en had eveneens twee kinderen. Ze kwamen elkaar in 2013 tegen en beleefden samen mede dankzij de geweldige en liefdevolle contacten met de vier kinderen en de overige familie acht fijne huwelijksjaren. De laatste vier daarvan had het echtpaar te kampen met Kaspers ziekte, maar hij bleef altijd positief ingesteld. “Hij was een voorbeeldig ‘mensen-mens’, voor mij een lot uit de loterij”, vertelt Wilma. “Tevens een man die zich helemaal thuis voelde in de Groenlose cultuur en graag verbinding met anderen wilde maken, volgens zijn lijfspreuk dat de mens te allen tijde centraal moet staan. Zo maakte hij een uitgebreide foto- en filmreportage van het volledige Oldenhuis-project. Vanaf de sloop tot en met de nieuwbouw, die hij gelukkig nog heeft meegemaakt.” Zijn in Wilma’s ogen bijna professionele producties zijn te bewonderen op YouTube -Kassie Silvansky.

Contacten
onderhouden
is een hobby
van mij


Wilma en Kasper kochten hun woning in Groenlo medio 2016, om die vervolgens helemaal te renoveren en te restylen. “Het is voor mij een stekkie geworden, waar ik mij helemaal thuis voel, samen met ‘onze’ lieve viervoeter Dunja. Maar dat Kasper er niet meer is betekent niet dat ik thuis achter de geraniums ga zitten. Ik ben buschauffeur geweest en was al op 21-jarige leeftijd in dienst van de OAD. Met dat beroep ben ik min of meer in de voetsporen van mijn vader getreden, die vrachtwagenchauffeur was.” Het leuke van haar beroep vond Wilma dat ze zo veel contact met andere mensen had.
Die eigenschap heeft er nu toe geleid dat ze binnen Facebook een groep mensen heeft samengebracht, die bepaalde activiteiten met elkaar willen uitoefenen. Vergelijk het gemakshalve met het initiatief met de titel ‘I-j bunt ‘n echten Grolsen als …………’ In het verlengde daarvan Wilma’s oproep voor ‘Gezelligheid Groenlo’:
“Kom dinsdag aanstaande om 10.30 uur naar het voorterrein van de Jumbo Supermarkt aan de Borculoseweg voor het maken van een gezamenlijke, gezellige wandeling. Als gevolg van de nasleep van mijn ziekte ben ik helaas niet in staat om het voortouw te nemen. Derhalve het verzoek aan alle belangstellenden om zelf de benodigde acties te ondernemen. Dat kan invulling krijgen op Facebook via de categorie ‘groepen’. Alleen met gezamenlijke inspanning kan dit initiatief, tijdens de coronapandemie belangrijker dan ooit, een succesvolle invulling krijgen!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids