Team Groenlo is er klaar voor, poserend voor de poort van Jongensstad, het terrein van Scouting. Op de foto ontbreken teamleden Joost Frank en Janine Tops. Foto: Nick Jansen
Team Groenlo is er klaar voor, poserend voor de poort van Jongensstad, het terrein van Scouting. Op de foto ontbreken teamleden Joost Frank en Janine Tops. Foto: Nick Jansen

‘Zomer in Gelderland’ sluit af in Groenlo

Maatschappij

GROENLO - Het format behoort al jaren tot de best bekeken tv-programma’s en succesformules van Omroep Gelderland: Zomer in Gelderland. Ook dit jaar slaat de regionale omroep op 15 prachtige plekken in Gelderland weer zijn tenten op voor de live tv-uitzendingen. Omroep Gelderland sluit de ‘Tour de Gelderland’ 2022 op 26 augustus af in Groenlo. De live tv-uitzending komt vanaf het Muziekkoepelterrein aan de Maliebaan. De uitzending begint om 18.15 en duurt tot iets voor 19.00 uur, en wordt daarna 12 uur lang herhaald op de zender.

Opdracht
Overdag wordt er op Radio Gelderland diverse keren live overgeschakeld naar Groenlo, over de stand van zaken rondom Team Groenlo. Team Groenlo zal deze ochtend live op de zender bij Radio Gelderland, tussen 9.00 en 9.30 uur, zijn opdracht te horen krijgen, in welk thema zij een decor dienen te bouwen dat een prominente plek inneemt in de uitzending en op het terrein. De opdracht heeft altijd iets te maken met de geschiedenis van de betreffende plek.
Team Groenlo bestaat uit de volgende personen: Roy Wijgerink (teamcaptain), Jeroen Geessink (reserve-teamcaptain), Mohlin Walterbos, Janine Tops, Marian Harbers, Willem Wieriks, Thijs Pasman, Jip Oostendorp, Joost Frank, Nina Meerman en Lorin te Woerd. In de organisatie zitten verder Henri Walterbos (PR/diversen), Corné Prins (techniek/diversen), Kevin Voerman (diversen) en Kirsten Sierdal (catering).

Onderdelen
In het tv-programma moet het team vol aan de bak in tal van verschillende onderdelen en opdrachten. Met die opdrachten kan geld verdiend worden voor een lokaal goed doel. Er zijn vier onderdelen die samen 1000 euro kunnen opleveren: decoropdracht, ansichtkaart, quiz en de stormbaan. Team Groenlo hoefde niet lang na te denken over het goede doel. “Scouting Groenlo is in de vroege ochtend van Eerste Pinksterdag zwaar getroffen door een brand, die waarschijnlijk nog aangestoken is ook. Naast de verwoesting van een drietal gebouwen zijn vele materialen en gereedschappen verloren gegaan. Naar alle waarschijnlijkheid zal lang niet alles zodanig vergoed worden door verzekeringen, dus kan Scouting alle hulp gebruiken. Het is een club waar je altijd van op aan kunt, die zeer actief is voor Groenlo en bovendien is gehuisvest op een van de mooiste plekjes van Groenlo”, laat Walterbos weten. De organisatie zal deze dag op het terrein een melkbus plaatsen waar mensen geheel vrijblijvend een bijdrage in kunnen doen, indien zij ook graag Scouting Groenlo willen ondersteunen.

Stormbaan
Het onderdeel stormbaan bestaat uit zowel een uit- als thuiswedstrijd. Groenlo dient eerst ‘uit’ te spelen. Dinsdag 23 augustus nemen Nina Meerman en Jeroen Geessink het namens Groenlo in de uitzending vanuit Joppe op tegen de thuisploeg.

Mooiste Plaats van Gelderland
Naast het maximaal te winnen geldbedrag van 1100 euro voor het goede doel heeft Omroep Gelderland nog een extra wedstrijdelement toegevoegd aan deze reeks. Alle deelnemende dorpen, steden en buurtschappen strijden om de eretitel ‘Mooiste Plaats van Gelderland’. De plaats met de meeste euro’s na drie weken ‘Zomer in Gelderland’ mag zich een jaar lang ‘Mooiste Plaats van Gelderland’ noemen. In overleg met de gemeente wordt er bij de winnaar een bordje geplaatst bij de ingang van de winnende plek.
Alle reden voor Team Groenlo om alles in de strijd te gooien om de eer van de Vestingstad te verdedigen en hoog te houden, in hun eigen ‘Slag om Grolle’. Roy Wijgerink is optimistisch: “We zijn niet voor niets Grolle natuurlijk. We willen goed voor de dag komen, hebben een prachtig team. De voorbereidingen lopen al enkele maanden. We kunnen op de dag zelf nog wel enkele handige mensen gebruiken die kunnen timmeren, schilderen, creatief zijn, of gewoon hand en spandiensten willen verrichten. Mede dankzij Harmat Groenlo en Werkgroep Promotie Groenlo kunnen we enkele zaken bovendien goed faciliteren op het terrein, de dag zelf, zoals een toiletvoorziening. Ook van de gemeente Oost Gelre krijgen we alle medewerking.”

Tribune
Iedereen is welkom de uitzending live bij te wonen op het terrein. Op de tribune zitten iedere uitzending mensen van verenigingen, stichtingen, koren etc in de kledij waarin zijn hun hobby uitvoeren. Zo ook in Groenlo. “We hebben al vele mails uitgedaan naar een groot aantal verenigingen, maar toezeggingen zijn er nog weinig”, laat Walterbos weten. “Zal waarschijnlijk met de vakanties te maken hebben en ook moet het verenigingsleven nog op gang komen.”
Mochten er verenigingen zijn die nog geen mail hebben gehad of denken die niet gehad te hebben, maar wel graag willen deelnemen aan dit onderdeel: meld dit in een persoonlijk bericht via Facebook, of neem met een van de teamleden contact op. Dit geldt ook voor mensen die zin hebben vrijdag 26 augustus iets bij te dragen aan een zo hoog mogelijk geldbedrag voor Scouting Groenlo.


Facebook / Instagram: Zomer in Gelderland Groenlo

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids