Marco Overbekking samen met zijn vrouw.
Marco Overbekking samen met zijn vrouw. Dinès Quist

Lintjes voor zeven vrijwilligers

Maatschappij

OOST GELRE - Nietsvermoedende decorandussen zijn vandaag met een smoesje naar het Harreveldse Dorpshuis ‘t Kempken gelokt. Daar ligt op woensdagmorgen 26 april een lange oranje loper klaar, die hen naar binnen leidt. Een volle zaal vrienden en familie wacht hen daar op. Want de belangeloze vrijwillige inzet van de decorandussen wordt vandaag beloond met een Koninklijke onderscheiding. Een eervol lintje werd opgespeld bij: Harrie ten Have, Gerard Wopereis, Bennie Schutten, Tonnie Peters, Bennie Oosterholt, Andre Bloemberg en Marco Overbekking.

Door Dinès Quist

Er worden niet zes maar zeven lintjes opgespeld tijdens de lintjesregen van Oost Gelre. Het begint al op woensdagochtend bij het zwembad Meekenesch waar Andre Bloemberg uit Lichtenvoorde Koninklijk wordt onderscheiden door burgemeester Annette Bronsvoort. Andre kan vanwege fysieke redenen niet naar ’t Kempken komen maar krijgt wel een lintje omdat hij zich al vanaf 1974 inzette voor zwem- en waterpolovereniging LIVO. Allerhande werkzaamheden waren aan hem besteed zoals: scheidsrechter, klusser en het organiseren van verschillende zwemevenementen. Nog steeds is hij penningmeester bij de Stichting Exploitatie Meekenesch Lichtenvoorde. 

Lintjes in ‘t Kempken
Vanaf 11.00 uur gaat de lintjesregen verder in ’t Kempken in Harreveld. Burgemeester Bronsvoort spelt bij nog eens zes mannen het eervolle lintje op. Harrie ten Have uit Zieuwent wordt als eerste uitgenodigd voorin de zaal plaats te nemen. Harrie zette zich jarenlang in voor de FNV Bouw- en Houtbond. Hij zat in het schoolbestuur van de St. Jozefschool in Zieuwent, was klusjesman bij de RK parochie en brengt nog steeds de kerkbalans rond. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog eens hoofd van de werkgroep Otterspad.

Gerard Wopereis uit Harreveld was de volgende gelukkige. Gerard is verweven met zo’n beetje alles in Harreveld. Hij is tomeloze vrijwilliger bij Feestcomité Harreveld en regelt daar licht, geluid en techniek. Hij is o.a. secretaris en jeugdtrainer van schietvereniging ’t Gouden Oog en is betrokken vrijwilliger bij Dorpshuis ’t Kempken en carnavalsvereniging de Zandbieters en is ook nog eens onderhoudsmedewerker rondom de kerk. 

Tomeloze vrijwillige inzet
Ook een lintje was er voor Tonnie Peters uit Zieuwent. Tonnie is medeoprichter van Stichting Paaspop. Dertig jaar lang bekleedde hij functies als voorzitter, bestuurslid en penningmeester en was de drijvende kracht achter het aanvragen van vergunningen en horecawerk. Hij toonde zich groot animator bij het opzetten van de concerten als de Matthäus Passion, Messiah en Boerenerfconcerten. Maar ook spande Tonnie zich in voor de commissie buurtbus en was hij schuldhulpmaatje.

Bennie Schutten uit Harreveld verdient eveneens een lintje. Hij was bestuurslid bij de Jonge Boeren- en Tuindersbond Harreveld en was actief betrokken bij de ruilverkavelingen destijds. Als bestuurslid van CDA Harreveld maakte hij zich hard voor de Harreveldse gemeenschap. Maar Bennie verrichtte ook kosterswerk in de St. Agathakerk en was onderhoudsman bij de commissie fietspaden. Voor Stichting Vrienden van Antoniushove was hij actief vertegenwoordiger en hij was vrijwillig beheerder van Dorpshuis ’t Kempken. 

Proosten met oranjebitter
Bennie Oosterholt uit Lievelde kreeg een lintje voor zijn actieve betrokkenheid bij de CDA. Maar ook als bestuurslid van de Partoli Toneelvereniging Lievelde. Met functies als penningmeester, bouwploeglid en decorbouwer. Ook is Bennie lid van de EHBO Lievelde en bestuurslid bij de Stichting school- en volksfeest. Ook voetbalvereniging Erix kan op zijn steun rekenen evenals de Boerengolf.

Marco Overbekking uit Groenlo sluit de lintjesregen-rij. Hij verdient een lintje voor de belangeloze inzet die hij toonde bij Scouting Groenlo. Marco houdt zich bezig met het onderhoud van het scoutingterrein en de gebouwen. Als contactpersoon voor de Scouting is Marco betrokken bij projecten van het vestingstadbeleid zoals: verbreding van de gracht, aansturing van de vrijwilligers en het coördineren van NL-doet.

Het lintjesfestijn wordt feestelijk bezegeld met oranjebitter en heel veel felicitaties van de aanwezige gasten.

Lintjesregen Oost Gelre 2023
vlnr: Bennie Oosterholt, Marco Overbekking, Bennie Schutten, Tonnie Peters, burgemeester Annette Bronsvoort, Harrie ten Have en Gerard Wopereis. Op de foto ontbreekt Andre Bloemberg die eerder op de ochtend zijn Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld. Foto: Dinès Quist
Lintjesregen Oost Gelre 2023 vlnr.: Bennie Oosterholt, Marco Overbekking, Bennie Schutten, Tonnie Peters, Harrie ten Have, Gerard Wopereis en burgemeester Annette Bronsvoort. Op de foto ontbreekt Andre Bloemberg die eerder op de ochtend zijn Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld.
Burgemeester Bronsvoort feliciteert Bennie Oosterholt
Dochter van Bennie Schutten krijgt bloemen van burgemeester Bronsvoort.
Bennie Oosterholt samen met zijn vrouw. Bennie kreeg een lintje opgespeld.
Bennie Schutten wordt gefeliciteerd door burgemeester Bronsvoort.
Burgemeester Bronsvoort met alle gedecoreerden. Op de foto ontbreekt Andre Bloemberg die eerder op de ochtend zijn Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld.
Gerard Wopereis krijgt lintje opgespeld door burgemeester Bronsvoort.
Gerard Wopereis in het midden samen met zijn vrouw en burgemeester Bronsvoort.
Harrie ten Have kreeg een lintje opgespeld.
Harrie ten Have krijgt een lintje opgespeld door burgemeester Bronsvoort.
Tonnie Peters krijgt een lintje opgespeld door burgemeester Bronsvoort.
Al eerder op de dag werd Andre Bloemberg Koninklijk onderscheiden. Foto: Jeroen Scheuter

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids