Ingang van De Mattelier. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Ingang van De Mattelier. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Voorvertoning film Moederhart met nagesprek in De Mattelier

Maatschappij

GROENLO – De ledengroep Gelderse Achterhoek van KansPlus (belangennetwerk van en voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie) houdt op woensdagavond 3 april een filmavond bij De Mattelier met een nagesprek onder leiding van  Han Mennen, werkzaam bij landelijk KansPlus in Houten. De film is een voorvertoning van de nog uit te brengen film Moederhart op tv begin mei 2024. De film is eind vorig jaar tot stand gekomen door Hollandse Helden onder regie van Nousjka Thomas in samenwerking met KRO-NCRV.

Iedereen die intensief voor iemand met een beperking zorgt, staat er wel eens bij stil: Wie zal mijn plaats innemen, als ik het niet meer kan? Aan wie kan ik de zorg overdragen? Kinderen met een beperking worden steeds ouder en overleven vaak hun ouders.
De zorg heeft een waardig en betekenisvol leven hoog in het vaandel staan voor iedere bewoner, ook voor mensen met meerdere beperkingen. Groeiende personeelstekorten en budgetten die onder druk staan maken dat steeds moeilijker. De rol van de ouders en familie is onmisbaar, juist in het geven van een beetje extra hulp en goede adviezen. De film Moederhart laat de grenzen van het moederschap zien en biedt aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over de vraag: ‘En … wat als ik het niet meer kan?’

Ouders, familie én andere belangstellenden zijn van harte welkom op woensdagavond 3 april van 19.00 tot 21.30 uur in zaal Banninghof van De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. De koffie of thee staat voor u klaar bij binnenkomst. De toegang is gratis. Een gift voor de vereniging wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is gewenst, bij voorkeur vóór 28 maart via tbloemenkamp@kpnmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant