Clemens van de Ven. Foto: PR
Clemens van de Ven. Foto: PR

Jazz-Vesteval wordt Brouwhuys LIVE XL

Muziek

Dit jaar één locatie met livemuziek van verschillende acts in meerdere ruimtes

GROENLO - Begin september stond (voor de coronatijd) in Groenlo al jarenlang het Jazz-Vesteval op het programma. Dit jaar gaat dat niet door in de oude vorm, noodgedwongen wordt gekozen voor een andere, kleinschaliger vorm en een latere datum.

Teleurgesteld in horeca
“Na zo’n twee jaar stilstand door corona is de organisatie weer enthousiast begonnen met het organiseren van concerten in het nieuwe jasje van Brouwhuys LIVE. Een groot succes, gezien de positieve reacties die we hebben gekregen en natuurlijk door het enthousiasme van de vriend(inn)en op de zondagmiddagen”, laat Huub Hofstede weten. “Als volgende stap stond het organiseren van het Vesteval LIVE op de agenda. Ook een wat gewijzigde naam in een nieuw jasje, nauw aansluitend op het concept van Brouwhuys LIVE. Wel weer op ouderwetse wijze georganiseerd binnen de horeca in Groenlo. We hebben daarvoor de bekende locaties benaderd. Dat heeft echter een teleurstellend resultaat opgeleverd. Er is helaas maar een drietal locaties bereid om mee te doen. Voor ons als organisatie een grote domper.”

‘Beste alternatief gekozen’
Maar Hofstede en zijn mede-organisatoren lieten zich niet voor een gat vangen: “Wij vinden dat je op die manier geen ouderwets Vesteval, waarbij je tussen kroegen flaneert, kunt organiseren. We hebben daarom naar een alternatieve invulling gezocht en een aantal opties tegen elkaar afgewogen. Daaruit hebben we het, naar onze mening, beste alternatief gekozen. We willen het Vesteval nu met een uitgebreid programma organiseren bij Brouwhuys Bar de Lange Gang. Dat houdt in dat we met meerdere bands en/of acts in de verschillende ruimtes een goed gevuld programma opzetten. Een Brouwhuys LIVE Extra Large als het ware. We moeten daarvoor hard aan de slag en hebben daarvoor wat extra tijd nodig.”

Datum
Het evenement wordt op zaterdag 1 oktober gehouden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids