Vlnr de jubilarissen: Carla Koster, Christian van Schie, Jan Roerdink, Ton ten Brincke, Bertus Roerdink, Herman Oosterholt, Angela Roerdink, Sylvia ten Broeke en Monique Lindner. Foto: Theo Huijskes

Vlnr de jubilarissen: Carla Koster, Christian van Schie, Jan Roerdink, Ton ten Brincke, Bertus Roerdink, Herman Oosterholt, Angela Roerdink, Sylvia ten Broeke en Monique Lindner. Foto: Theo Huijskes

Jubilarissen bij Muziekvereniging Groenlo

Muziek

Bertus Roerdink en Ton ten Brincke 70 jaar lid

Door Theo Huijskes

GROENLO - Zondag 4 september 2022. In en rond de multifunctionele accommodatie Scheurlink aan de Boerijendijk in Zwolle bij Groenlo heerst een gezellige drukte. Aanleiding daarvoor is het gegeven dat de leden van Muziekvereniging Groenlo op die locatie bijeen zijn voor een gezellige samenzijn. Een soort zomerparty, die deze keer gepaard gaat met de huldiging van maar liefst negen jubilarissen. Leden die een staat van dienst binnen de inmiddels 95 jaar bestaande vereniging hebben, variërende van 25 jaar tot maar liefst 70 jaar. Vanwege het mooie zomerweer kan de totale happening, inclusief het nuttigen van een drankje alsmede het zich tegoed doen aan een hapje eten, plaatsvinden op het buitenterras.

Zoals bekend is de naam Muziekvereniging Groenlo voortgekomen uit de voormalige RK Leo Harmonie. Een in Groenlo niet meer weg te denken muziekgezelschap, dat via tal van eigen geledingen op een voorbeeldige wijze aan de weg timmert. Denk daarbij niet alleen aan het grote Vestingstad Orkest, maar ook aan de Percussion Group Shuffle, dweilorkest De Knolle en de muziekgroepen EigenWijs, Muziekfabriek en Snuffle. Onder aanvoering van een actief, uit vijf leden bestaand bestuur wordt er toegeleefd naar het 100-jarig bestaan in 2027.

Huldiging van vier dames en vijf heren muzikanten 
Het was voorzitter Frank Raben, die het woord voerde en daarbij in eerste instantie aan een drietal leden een speld overhandigde in verband met een 25-jarig muzikaal dienstverband bij de vereniging. Het betrof in dit geval de dames Carla Koster (al 28 jaar lid) en Sylvia ten Broeke, alsmede Christian van Schie als mannelijk lid in dit gezelschap. Voor de onderscheiding in verband met het 40-jarige lidmaatschap kwamen in aanmerking Monique Lindner (42 jaar) en Angela Roerdink (44 jaar), een tweetal dames dat tevens actief deel uitmaakt van het dweilorkest De Knolle, tevens huisorkest van carnavalsvereniging De Knunnekes. Veel applaus en met name waardering werd er ook aan de dag gelegd voor de beide leden Jan Roerdink en Herman Oosterholt, die respectievelijk 64 jaar en 62 jaar lid zijn van eerst de Leo Harmonie en nu Muziekvereniging Groenlo.

Twee Ereleden met 70 jaar trouwe dienst
Vanzelfsprekend ging er extra aandacht uit naar een tweetal leden, die de vereniging reeds zeventig jaar trouw zijn gebleven. Het gaat hier om twee geboren en getogen Grollenaren: Bertus Roerdink en Ton ten Brincke, die beiden in november a.s. hun 81ste verjaardag hopen te vieren. Te weten Bertus Roerdink op 4 november en Ton ten Brincke -in 1987 stadsprins van CV De Knunnekes- op 11 november a.s. oftewel op ‘de elfde van de elfde’. Beiden zijn, evenals overigens Jan Roerdink, reeds Erelid van MVG. Verder hebben beiden reeds jaren achtereen als respectievelijk saxofonist en bekkenist deel uitgemaakt van eerst de boerenkapel en later het dweilorkest De Knolle. Voor hen, alsmede voor de overige jubilarissen hadden alle aanwezigen met hun partners, alsmede tal van familieleden van de jubilarissen een luid applaus in petto, dat vervolgens vervolgd werd met een gezellig feest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant