Montis, Goudsmid en Directie. Foto: PR
Montis, Goudsmid en Directie. Foto: PR

Brouwhuys LIVE XL grote broer Brouwhuys LIVE

Muziek

GROENLO - Nieuwe tijden, nieuwe ideeën, nieuwe initiatieven. Zo nuchter kijkt het bestuur van Jazzsociëteit Groenlo aan tegen de ontwikkelingen die zij doormaakte het afgelopen jaar. “De naam Brouwhuys LIVE is vorig jaar een bewuste keuze geweest om de zeven gezellige muziekzondagmiddagen bij De Lange Gang de naam en hiermee de uitstraling te geven die het eigenlijk al jaren verdient. Een fijne muziekmiddag met de allerbeste bands in een gemoedelijke Achterhoekse sfeer, voor iedereen. De keuze werd breed gedragen door de leden en werpt inmiddels zijn vruchten af. Veel mensen hebben ondertussen al kennis gemaakt met Brouwhuys LIVE en onze zondagmiddagen staan niet meer bekend als ‘Jazz-middagen’. De muziekkeuze is veel breder getrokken. Ook bij ons slaat diversiteit de klok. Hierdoor kan een breed publiek genieten van te gekke live muziek,” kijkt voorzitter Marcel Teunissen enthousiast terug op de nieuwe ingeslagen weg.

Door Henri Walterbos

Ook werd de keuze gemaakt de naam JazzVesteval te wijzigen in Vesteval LIVE. Vanwege gebrek aan interesse bij een aantal horecazaken vond het bestuur dat men niet een volwaardig Vesteval kon organiseren en besloot men, in ieder geval voor dit jaar, het over een andere boeg te gooien. Creatief als het bestuur is, werd al snel gedacht in oplossingen in plaats van in problemen.

Non-stop live muziek
Op zaterdag 1 oktober kan muzikaal Groenlo en omstreken genieten van non-stop live muziek, op één locatie, onder de noemer Brouwhuys LIVE XL, en wel op de vertrouwde plek; Grolsch Brouwhuys in de Lange Gang. “Brouwhuys LIVE XL is de grote broer van Brouwhuys LIVE, zeg maar. Zo eenvoudig kan het soms zijn,” lacht Marcel. In twee zalen spelen maar liefst drie bands en draaien twee DJ’s vanaf het ‘zwarte goud’, vinyl. Enkel en alleen topacts. “Voor ons staat kwaliteit voorop, bij al onze activiteiten. Dat is een voorwaarde die we onszelf graag opleggen.”

Wat te denken van Mrs. Hips, de band rond zangeres Simone Roerade. Simone was leadzangeres bij Candy Dulfer’s Funky Stuff, en ook Montis, Goudsmid en Directie. Dankzij hun TV-bekendheid, prestigieuze prijzen, hun gedrevenheid en rijke oeuvre wordt dit trio door een breed publiek in de harten gesloten. Al diverse keren waren ze te gast in Groenlo. Zo ook Ruud Weber & Friends. Een energieke show van de band rondom frontman en bassist Ruud Weber, met een mix van vele roots stijlen, met het predicaat ‘absolute wereldklasse’. Kortom, een goed gevulde avond met allemaal toppers uit de muziek-scene! Tussen de optredens door draaien de DJ’s BasVinyl en De Groef. Kortom, voer voor de echte muziekbourgondiërs.

De entree voor Brouwhuys LIVE XL bedraagt 15 euro. Aanmelden kan via www.brouwhuyslive.nl. Wees er op tijd bij want het aantal plaatsen is beperkt. “Voor die 15 euro heb je ook nog eens gratis toegang tot de laatste twee zondagmiddagen die dit jaar nog worden georganiseerd,” vult Teunissen aan. Brouwhuys LIVE XL begint 20.00 uur.

Mrs. Hips

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids