Stefan met Frank Verkooyen. Foto: PR Stefan Mondial

Stefan met Frank Verkooyen. Foto: PR Stefan Mondial

‘Alles draait om de slingers die je in je leven zelf moet ophangen’

Muziek

‘Voor spijt heb ik geen tijd’ nieuw fris geluid Stefan Mondial

Door Henri Walterbos

GROENLO - Met zijn nieuwe single ‘Voor spijt heb ik geen tijd’ slaat Stefan Mondial een nieuwe weg in. Nieuwe schrijvers en een nieuwe producent. Het is te horen. Een vrolijk en fris geluid. Fans zeggen met het lied de lente letterlijk uit hun speakers te horen knallen. 

In de bijna 27 jaar dat Stefan Mondial zich profileert als zanger heeft hij al met een aantal vooraanstaande producers samengewerkt. Omdat Stefan op zoek was naar een vernieuwend eigen geluid stuurde hij een privéberichtje naar dierbare collega en zangeres Colinda waar hij goede banden mee onderhoudt, met de vraag of zij hem een tip kon geven. Aangezien Colinda al geruime tijd vol tevredenheid samenwerkt met producer Frank Verkooyen gaf ze aan dat deze grote man achter The Boom! Music Studio, ook wel iets voor hem kon betekenen. Een afspraak was snel gemaakt. Na een paar uurtjes kletsen wist Frank al welke richting hij voor Stefan in petto had. Met het nummer ‘Voor spijt heb ik geen tijd’ laat Stefan een verrassende sound horen. (tekst gaat verder onder de video)


Tevreden
“Ik ben heel tevreden over de andere singles, maar op een gegeven moment wil je een keer wat anders. De tekst die door Wim Roeffen is geschreven past perfect bij mij. Frank Verkooyen begreep in ons gesprekje precies welke kant ik op wilde. Ik vond het nummer gelijk ‘bingo’. Ik wilde een liedje voor een nog iets breder en groter publiek, een meer open geluid. Het is heel fris, sprankelend, meer open. Het is speciaal voor mij geschreven, een beetje in de stijl van ‘C’est la vie’. Die snelheid moest het hebben. Het nummer is ingespeeld door echte muzikanten, zodat het nog wat levendiger wordt. Dat het echt is vind ik wel belangrijk.”

De tekst lijkt op zijn lijf geschreven. “Heel veel mensen kunnen zich ook wel vinden in de tekst, dat alles wat in je leven gebeurd is, dat je daar niet altijd spijt van moet hebben, want je kunt het toch niet meer veranderen. Alles draait om de slingers die je in je leven zelf moet ophangen omdat een ander dat niet voor je doet. En ja, het is puur toeval, want het nummer is al in januari opgenomen, maar het sluit vanwege al die kleuren best wel mooi aan op het lied ‘Wi-j bunt van alle kleuren’ dat ik samen met Nicole Rouwmaat opnam eerder dit jaar, ter verhoging van de feestvreugde tijdens de Grolse carnaval,” lacht een trotse Stefan. “Ik probeer het publiek met mijn liedjes en optredens de zorgen van alle dag te laten vergeten en betrek ze daar ook bij. Ik zing voor het plezier, hoef er niet van te leven en hoop dit nog jaren te mogen doen.”

Clip in Groenlo opgenomen
De vrolijke clip nam Stefan op in zijn eigen geliefde Groenlo. “De clip is heel vrolijk en kleurrijk. We hebben het op een zaterdag opgenomen. We moeten Groenlo op de kaart zetten. Ik heb al veel clipjes hier opgenomen. Bij Brouwersnös, Welgelegen, Marveld. Nu heb ik het buiten gedaan, dat iedereen het nog beter voelt door bij mensen zelf de slingers op te hangen. Ik versier ze letterlijk,” lacht Stefan.

Promotour
De reacties zijn lovend en warm, zag Stefan al op zijn socials voorbijkomen. “Daar ben ik heel blij mee.” Hij staat aan de vooravond van een drukke promotour. “Dat wordt heel druk. De komende 3 maanden zitten helemaal vol. Ik kom door heel Nederland bij radio- en tv-stations, met ook een stukje België. Zo’n 40 tot 50 interviews doe ik dan.” Het lied staat al in de playlist van het grote TV Oranje, komt meerdere keren per dag voorbij. “Dat is leuk want dan komt ie in alle huiskamers van Nederland binnen. Op de socials van TV Oranje kan bovendien gestemd worden om het lied ’s avonds tussen zes en zeven uur nogmaals voorbij te zien komen.”

De hoes van de single. Foto: PR Stefan Mondial
Een momentopname uit de clip. Foto: PR Stefan Mondial

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant