Afbeelding

Revolutionair

Opinie Columns

Revolutionair  

Ik begrijp niet dat het niet het hoofdonderwerp was van het Acht Uur Journaal afgelopen week. Als ik jullie vertel wat ik heb gelezen op Google dan zijn jullie het onmiddellijk met mij eens. Iets revolutionairders heb ik de laatste jaren werkelijk niet gehoord.  

Doen jullie dat ook ’s morgens, lieve Grollenaren? De door Google geselecteerde artikelen lezen? Eerst natuurlijk wel even braaf kijken op de nieuws-site voor grote mensen, waar ik vandaag bijvoorbeeld lees welke waarde Biden hecht aan een goed seksleven. Maar verder bevat Nu punt nl meestal alleen wat minuscule probleempjes.  Dus na de nieuwssite switch ik toch al snel, om te kijken wat Google voor mij in petto heeft. Ook vandaag is mijn dag weer helemaal goed. Zo lees ik dat er nu koffie bestaat met varkensvleessmaak -wut?- en dat ‘dit is wanneer’ ik mijn matras het beste kan vervangen. Leerzaam! 

Maar, zoals ik al zei, wat ik op 21 februari las… ‘Een Nederlandse student heeft een methode ontdekt waarmee je 52 kilo verliest in 28 dagen.’  
Echt!

‘Het hoofdvak van medisch student Lieke de Groot was voeding. Tijdens haar studie ontdekte ze bij toeval een Vetblokkerend Ingredient. Ze bedacht een manier om dat ingrediënt toe te voegen aan een soort snoepjes, zodat je door het eten van die snoepjes razendsnel kon afvallen.’ Mijn hemel! 

‘Zelfs haar professoren waren in shock’. (Foto van Amerikaanse collegezaal). ‘Tijdens het doen van haar revolutionaire ontdekking maakte Lieke gebruik van een boek in een VERBODEN afdeling van de bibliotheek! Daarom was dit ingrediënt nooit beschikbaar voor het grote publiek. Farmaceuten hielden het geheim’.
Ik moet er ook vandaag weer van zuchten. Wat moedig van Lieke.

‘Lieke de Groot ging een paar maanden tegemoet van bloed, zweet en tranen. Studie, studie en nog eens studie’. (Röntgenfoto van hersens met allemaal roze glimmende puntjes, boeiend!) ‘En tegelijkertijd ging Lieke zelf de snoepjes uitproberen’. (Foto van Lieke in haar Amerikaanse woonkamer vóór en na het afvallen.)  

Dan komen er een paar echte grafieken met blokken enzo en lijnen en kleuren. Zo van ‘gemiddelde gewichtsafname in 1 maand tijd’ en ‘percentage mensen die al gewicht hebben verloren na het eten van de snoepjes’.

Wat was het resultaat? ‘Op woensdag 21 februari hebben Lieke en haar team de goedkeuring gekregen van de investeerders om het product ondanks alle tegenwerkingen van de farmaceuten op de markt te brengen.

En dát was niet op het journaal??? 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant