https://pixabay.com/photos/bertbosch-street-scenes-2249316/
https://pixabay.com/photos/bertbosch-street-scenes-2249316/

3x Fietsroutes in de regio van Groenlo: bereid je goed voor

Partnerbijdrage

Groenlo is een mooie, historische stad en ook de omgeving is prachtig! Deze streek nodigt uit om het met de fiets te gaan verkennen: een combinatie van heel veel groen, rivieren en het veelzijdige coulisselandschap biedt steeds weer een ander uitzicht. Daarbij zijn er vele historische bezienswaardigheden, zoals molens en kastelen. Wij geven je ter inspiratie 3 fietsroutes in de regio en handige tips over de voorbereiding!

Een goede voorbereiding is belangrijk
Als je besluit een dagje te gaan fietsen, is een degelijke voorbereiding essentieel. Zorg dat jullie fietsen in goede conditie zijn. Voor de jonge deelnemertjes is het belangrijk dat het rijwiel ook de goede maat heeft. Is dat niet het geval, kijk dan voor een kinderfiets van FietsenopFietsen; deze zijn goed en betaalbaar. Kies een dag uit met geschikt weer en pak een fietstas in met eten, drinken en zaken die je onderweg nodig hebt, zoals een bandenplaksetje, zakdoekjes en zonnebrand. Vertrek op tijd en zorg dat je telefoon is opgeladen (neem ook de lader mee), zodat je contact met thuis kunt opnemen en de navigatie kunt gebruiken.

Verken het gebied rond de Duitse grens: Eibergen, Neede, Groenlo
Een mooie route om te nemen is die rond de Duitse grens. Vanuit Eibergen volg je de loop van het meanderende riviertje de Berkel. Maak een stop bij de Mallumse Molen (op zaterdag kun je die ook bezoeken). Steek de Duitse grens over en rijd langs het Zwillbrocker Venn: een weelderig natuurgebied met talloze vogels, planten en wilde kruiden. Maak een tussenstop in het historische Groenlo en bezoek er het Mussenbergbolwerk met oude kanonnen. Fiets vervolgens verder naar Neede en weer naar Eibergen.

Rondje Achterhoek: Beltrum, Eibergen, Groenlo
Een andere mooie route om de Achterhoek te verkennen; een tocht waarbij je door het landelijke gebied trapt in het noordoosten van de Achterhoek. Het coulisselandschap wordt hier afgewisseld met gezellige dorpjes en stadjes, zoals startpunt Beltrum en vervolgens Eibergen. Stap even af bij het riviertje en leg je kleedje op de oever om er even uit te rusten. Fiets door naar het schilderachtige Groenlo. Steek de grens over en fiets door het prachtige Zwillbrocker Venn waar je misschien wel een flamingo tegenkomt!

Lichtenvoordse route: Lichtenvoorde, Groenlo
Een prachtige, pittige route door het gevarieerde landschap van de Achterhoek. Start ten zuiden van ‘Keistad’ Lichtenvoorde en fiets in noordwestelijke richting via Halle naar historisch Groenlo waar je even heerlijk kunt rondwandelen en lunchen. Vervolgens voert de terugtocht je in zuidoostelijk gebied, door Zwolle en Corle en andere mooie plaatsen.

De mogelijkheden voor mooie fietstochten in de regio zijn zowat eindeloos. Fiets een route hierboven, of stippel je eigen route uit. Vergeet ook niet om te zorgen voor een goed fietsslot van Slotenspeciaalzaak, zodat onderweg met een gerust hart even kunt gaan lunchen of rondwandelen. Veel plezier!

Dit artikel wordt u aangeboden door fietsenopfietsen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids