Kandidaat raadsleden CDA Oost Gelre; 'Samen bouwen we door, voor oud én jong'. Foto: PR
Kandidaat raadsleden CDA Oost Gelre; 'Samen bouwen we door, voor oud én jong'. Foto: PR

CDA Oost Gelre: Geen Noordtak!

Politiek

OOST GELRE - Onlangs heeft nagenoeg de gehele Tweede Kamer, op initiatief van de VVD, ingestemd met een motie die de haalbaarheid moet onderzoeken voor een noordtak van de Betuwelijn, dwars door de Achterhoek. CDA Oost Gelre heeft haar fractie in de Tweede Kamer krachtig tot de orde geroepen: Geen nieuwe goederenspoorlijn door de Achterhoek; Noordtak nee!

Tegen
CDA Oost Gelre is al jarenlang een tegenstander van de Noordtak. “Je moet het probleem aanpakken waar het probleem zich voordoet, namelijk bij het vastlopen van de Betuwelijn op het Duitse sproorwegennet bij Emmerich. Als dat is opgelost gaat de Betuwelijn eindelijk eens renderen en heb je helemaal geen Noordtak nodig!”, zo laat lijsttrekker Walter Leemreize weten, “Rotterdam, Amsterdam en Den Haag moeten hun arrogantie eens laten lopen, en zich serieus verdiepen in de Duitse cultuur, taal en het politieke systeem. Alleen al de deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft meer inwoners dan Nederland! Je moet dus niet alleen hele goede contacten hebben in Berlijn, maar óók in Düsseldorf (hoofdstad van Nordrhein-Westfalen). Valt ons telkens weer op dat onze randstad-bobo’s dit helemaal niet door hebben. Wij laten onze leefbaarheid en landschap niet verknallen door een Noordtak, die helemaal niet nodig is wanneer zij het huiswerk eens beter zouden maken.”

Lokaal, met de blik naar buiten
“Elke partij in de gemeenteraad van Oost Gelre gaat en staat voor de belangen van Oost Gelre. Maar Oost Gelre is geen ‘eiland’. Een goed regionaal, provinciaal, nationaal en Europees netwerk is voor het belang van Oost Gelre een absolute noodzaak. Er worden immers buiten de gemeentegrenzen veel zaken besloten die van invloed zijn op Oost Gelre. En dan moet je zorgen dat je er bij bent, dat je mee doet, mee praat en mee besluit. Een partij die geen of nauwelijks een netwerk heeft buiten Oost Gelre kan niet of te weinig doen voor het belang van Oost Gelre. CDA Oost Gelre beschikt wél over dit noodzakelijke netwerk. Bij de casus Noordtak blijkt maar weer hoe belangrijk dit is. Maar ook bij andere dossiers zoals het handhaven en verbeteren van de bereikbaarheid van Oost Gelre is dit netwerk absoluut onmisbaar.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids