Een plan voor 11 appartemen op deze locatie is afgewezen. Foto: Kyra Broshuis

Een plan voor 11 appartemen op deze locatie is afgewezen. Foto: Kyra Broshuis

Gemeente wijst plan voor 11 appartementen af

Politiek

Plan voldoet niet aan kwaliteitseisen

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Elf appartement in het winkelpand aan de Winterswijkseweg 16-18 waar nu nog Dierenspeciaalzaak René Bomers gevestigd is. Dat was het plan van de koper van het pand. De gemeente gaat echter niet akkoord, zo zegt wethouder Jos Hoenderboom. “Het initiatief is behandeld en beoordeeld door de werkgroep Menukaart Wonen. De werkgroep heeft een negatief advies gegeven over dit initiatief. Dit omdat we goede ruimtelijke kwaliteit willen op deze plek. Het initiatief staat nu teveel op zichzelf. Er is een betere afstemming, en liever nog samenwerking, nodig met de eigenaren van het aangrenzende deel van het pand én het achterliggende perceel met bebouwing aan de Groeneweg 17.”

Wel graag woningbouw
Ook zou een zelfstandige ontwikkeling van het plan mogelijk op milieuknelpunten stuiten. De wethouder zegt de functie woningbouw op zichzelf passend is op deze locatie. “Maar dat moet, vanuit milieuoogpunt, wel gecombineerd kunnen worden met de bedrijfsfuncties in de omgeving. Het plan voorziet ook niet in de parkeerbehoefte voor het aantal te realiseren woningen.” Het tekort is 6 stuks volgens berekening van aanvrager. De gemeente benadrukt graag woningbouw te zien op de deze plek. “En dit zou gaan om de wat goedkopere huurwoningen. We gaan dan ook wel verder in gesprek met de initiatiefnemer. We zeggen niet definitief nee maar we willen meer kwaliteit zien. Elf appartementen in die sector zou zeer welkom zijn.”

Detailhandel naar het centrum
Door de ontwikkeling zou de detailhandelsfunctie buiten het centrum verdwijnen. “Dit komt ten goede aan de detailhandelsfunctie van het centrum van Groenlo. Hoewel detailhandel op deze locatie, een aanloopstraat, is toegestaan zal de functionaliteit van het centrum worden versterkt door het weghalen van de detailhandel hier.” De gemeente hoopt, door in gesprek te gaan met initiatiefnemer, dat er alsnog woningbouw zal ontstaan op deze locatie. “Daarbij adviseren wij heel nadrukkelijk een gezamenlijke ontwikkeling waarbij, bij voorkeur, de eigenaren van de aanpalende bebouwing betrokken worden”, zo zegt wethouder Hoenderboom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant