Afbeelding

Oude Winterswijkseweg voorlopig nog dicht

Politiek

Geen sprake van vertraging

Door Kyra Broshuis

GROENLO - De Oude Winterswijkseweg in Groenlo is voorlopig nog afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Dat betekent hinder voor de inwoners van Groenlo en Zwolle en de gasten van Marveld Recreatie. NLog stelt vragen over de situatie. 

“Sinds 15 januari 2024 is de Oude Winterswijkseweg in Groenlo al afgesloten. Dit in verband met wegwerkzaamheden aan het fietspad en het aanbrengen van bermbeplanting. Aanvankelijk zou de afsluiting een maand duren. Tussentijds is deze verlengd met 3 maanden tot half mei 2024. Veel inwoners van Groenlo en Zwolle ondervinden hier hinder van. Tevens zijn de bezoekers van recreatiepark Marveld gedupeerd. Zeker met het drukke paasweekend en meivakantie in aantocht”, stelt Alfred Wopereis van NLog. De partij wil weten of er naast de aanpassingen aan het fietspad en de bermbeplanting nog andere werkzaamheden worden uitgevoerd en waarom de afsluiting met 3 maand is verlengd. Ook informeert de partij naar de kosten

Genuanceerd
Volgens wethouder Bart Porskamp ligt het wel wat genuanceerder. Hij legt uit: “Ter hoogte van Grolzicht wordt de rijbaan verlengd en de kruising met de Elshofweg, de weg richting Marveld, wordt aangepast. Daarnaast worden ook alle inritten aangepast omdat het fietspad een andere hoogte krijgt. Aan de noordkant richting het viaduct wordt een loopstrook/voetpad aangelegd.” De wethouder zegt dat recent tijdens een keuring is gebleken dat de rijbaan van de Oude Winterswijkseweg tussen de Elshofweg en de brandweerkazerne eerder vervangen moet worden dan gedacht. “Het gaat wel om een aparte opdracht, maar we hebben besloten het nu in één keer aan te pakken. Het asfalt wordt ook aangepakt, dat was niet de bedoeling maar we willen niet over twee jaar weer de weg moeten aanpassen en dus afsluiten.”

Voor op schema
NLog hint volgens de wethouder op vertraging. “Het ligt anders. Er is geen sprake van vertraging. De civiele aannemer ligt momenteel zelfs voor op schema. In eerste instantie zou de civiele aannemer inderdaad een kortere afsluiting realiseren van een maand en daarna zou de groenaannemer de afzetting regelen. De groenaannemer heeft echter het planten van de bomen uitgesteld naar het najaar in verband met de hoge grondwaterstand. De civiele aannemer zou in het oorspronkelijke plan ná de groenaannemer terugkeren en de weg weer 2 maanden moeten afsluiten. Het zou dus in eerste instantie langer duren.” De gemeente heeft nadrukkelijk en veelvuldig contact met Marveld over de situatie. “We zijn goed in gesprek en gaan zeker over het paasweekend en de meivakantie een en ander afstemmen. Voor wat betreft de kosten van de gehele operatie; het wordt wel iets duurder dan gepland, maar dan praat je over 5 tot 10 procent van de aankoopsom, minder dan 20.000 euro.”

NLog is blij met de duidelijke uitleg maar, zo zegt Wopereis: “Jammer dat het zo lang moet duren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant