Dit wordt mogelijk het nieuwe onderkomen van Huisartsenprakijk Van der Holst. Foto: Kyra Broshuis

Dit wordt mogelijk het nieuwe onderkomen van Huisartsenprakijk Van der Holst. Foto: Kyra Broshuis


Huisartsenpraktijk aan Borculoseweg

Politiek

GROENLO - In het pand aan de Borculoseweg 3, waar voorheen Deco Home/Lammers gevestigd zat, komt waarschijnlijk een huisartsenpraktijk. Het pand, gelegen op de hoek van de Borculoseweg en de Oranjestraat, wordt het nieuwe onderkomen voor Huisartsenpraktijk Van der Holst. De huisartsenpraktijk is nu gevestigd bij De Molenberg aan de Ziekenhuisstraat in Groenlo.

Door Kyra Broshuis

Naar aanleiding van de sloop en nieuwbouwplannen van de Stichting Ziekenzorg Marga Klompé was de huisartsenpraktijk op zoek naar een nieuwe locatie in Groenlo. De praktijk is een NHG- (Nederlands Huisartsen Genootschap) geaccrediteerde praktijk en is het onderkomen van huisartsen mw. J. van der Holst en dhr. W. Klein Gebbink. Het pand aan de Borculoseweg was decennialang het onderkomen van Deco Home Lammers. In 2022 kwam er met de overname van Lammers door Hubo een eind aan 43 jaar Lammers in Groenlo. Het pand wordt opgeknapt en is een goed bereikbare plek voor de patiënten. De gemeente wil dan ook medewerking verlenen om het gebruik van het pand te wijzigen van ‘detailhandel’ naar ‘maatschappelijk’. De nieuwe huisartsenpraktijk is van plan zich te vestigen op de begane grond. Op de eerste en tweede verdieping blijven de bestaande bovenwoningen gehandhaafd.

Centrum
Met de toekomstige verhuizing blijft de huisartsenpraktijk nabij het centrum van Groenlo. Bovendien is van oudsher het het patiëntenbestand woonachtig in de omgeving Ruurloseweg/Borculoseweg. De gevel van het pand wordt verbeterd en een deel van de aanbouw aan de zijde Oranjestraat wordt verwijderd waardoor hier een binnentuin/patio kan ontstaan. Een nadeel is dat er geen ruimte is voor parkeren op eigen terrein, zo licht de wethouder toe. “Het pand is afhankelijk van parkeren in het openbaar gebied. Direct naast het pand zijn 9 openbare parkeerplaatsen en een openbaar parkeerterrein. Wanneer er bij een ontwikkeling geen parkeerplaatsen op eigen terrein zijn, moet er worden gekeken naar de parkeerbalans. De parkeerbalans wijst uit dat bij de functiewijziging van detailhandel naar huisartsenpraktijk er een tekort is van 1 parkeerplaats. Deze parkeerplaats kan echter weggestreept worden in verband met het dubbelgebruik van het pand. Dit houdt in dat de parkeerdruk voor de bovenwoningen juist ’s avonds is, en voor de huisartsenpraktijk vooral overdag. Het advies vanuit parkeren is dan ook positief”, zegt wethouder Hoenderboom. 

Op dit moment is de huisartsenpraktijk nog geen eigenaar van het pand.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant