Ruurd Walinga. Foto: David van der Schaaf

Ruurd Walinga. Foto: David van der Schaaf

Cabaret in de Lichtenvoordse Johanneskerk

Religie

LICHTENVOORDE - Menig lezer zal verbaasd de wenkbrauwen fronsen: klopt deze krantenkop wel? Zeker! Op donderdag 16 november om 20.00 uur zal predikant en cabaretier Ruurd Walinga zijn voorstelling ‘Plantaardig en diervriendelijk’ in de Johanneskerk over het voetlicht brengen. De voorstelling is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.

Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Deed Jezus wellicht aan cabaret? Hij vertelde boeiende verhalen, was altijd origineel, zette de gevestigde orde te kijk, doorbrak regels en had een revolutionaire boodschap. Ja dus, zegt Ruurd Walinga die sinds 1999 actief is als christelijk cabaretier. Met twaalf voorstellingen legt hij komisch en confronterend uit waarom het evangelie van Jezus Christus de Blijde Boodschap wordt genoemd.

Deze avond begint Walinga zijn voorstelling als kapper en schoonheidsspecialist en neemt hij enkele bezoekers onder handen. Iedereen wil per slot van rekening goed voor de dag komen en alles onder controle houden. Als dat niet lukt, wat dan? In ‘Plantaardig en Diervriendelijk’ komt het allemaal aan de orde. De grote ‘waarom’- vragen komen voorbij en worden op een verfrissende manier behandeld.

Walinga komt uiteindelijk met een (knuffel)ark van Noach - of was het die van Job? - op de proppen om overeind te blijven. Hou je zakdoek in gereedheid, voor de lach en de traan. Op vermakelijke en ontroerende wijze laat de cabaretier het publiek stilstaan bij de diepe levensvragen en de (on)zin van het lijden. Bovendien biedt hij ze troost en hulp aan. ‘Plantaardig en diervriendelijk’ is een show waar het publiek, jong en oud, nog lang over zal napraten.

Over Ruurd Walinga
Ruurd Walinga is de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland. Volgend jaar is hij 25 jaar actief. Hij speelt in allerlei kerken met zijn shows. Voor kinderen, tieners, ouders en voor alle leeftijden. ‘Plantaardig en Diervriendelijk’ schreef hij, nadat zijn vrouw, beeldend en contextueel therapeut, borstkanker had overleefd. Sinds 2022 woont de uit Friesland afkomstige Walinga in de Achterhoek waar zijn vrouw sinds 2020 werkt als therapeut in Trauma Centrum Nederland in Kranenburg. Naast cabaretier is Walinga voorganger/pastoraalwerker van een Vrije Evangelie Gemeente in Joure.

Deze avond is een initiatief van de Commissie Vorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente. Een vrije gift bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

Ruurd Walinga. Foto: David van der Schaaf

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids