GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld, Gelders lijsttrekker Charlotte de Roo en raadslid Andra Weg tussen GroenLinksers uit de Achterhoek.

GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld, Gelders lijsttrekker Charlotte de Roo en raadslid Andra Weg tussen GroenLinksers uit de Achterhoek.

PR

“Iedereen stapt in” - PvdA-GroenLinks

Zakelijk

Voorstel voor beter openbaar vervoer ook in de Achterhoek

OV moet bereikbaar, betaalbaar en duurzaam.
Op zaterdag 18 februari maakte GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld een OV-tour door de Achterhoek. Vervoersorganisatie Rover wees op de knelpunten. Vooral de aansluiting bus-trein is van belang. Daarbij moet de werkdruk voor de chauffeurs omlaag. Bijvoorbeeld op de rit Varsseveld-Lievelde. Eerst 20 minuten wachten, daarna een race richting station Lievelde. PvdA en GroenLinks hebben een plan voor beter openbaar vervoer. De titel: “Iedereen stapt in”. Kernpunten: Bereikbaar, betaalbaar en duurzaam. Juist voor mensen die zich geen auto kunnen veroorloven, moet het OV betaalbaar blijven en de Achterhoek bereikbaar.

Red de natuur, stem GroenLinks, oproep vanuit de Achterhoek
De GroenLinks-ov-tour met Lisa eindigde in Ruurlo . Vertegenwoordigers van natuurorganisaties, en lokale bedrijven gaven voorbeelden van de nieuwe natuur, verbetering biodiversiteit , bedrijven met korte ketens, natuureducatie op scholen, natuur inclusief boeren, aanleg van bossen en behoud van bestaande natuur.  Het Achterhoekse landschap is uniek! Het loopt gevaar door klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit. Een robuuste natuur is nodig. 

Meer sociale huurwoningen in de Achterhoek
De Achterhoekse woonagenda zet in op 28 % nieuwe sociale huurwoningen (huur max. € 808,--). De minister wil 30% van de hele voorraad. De Progressieve Partij (met GroenLinks) heeft in de gemeente Aalten een motie ingediend voor minimaal 50% van de nieuwbouw om de grote achterstand in te halen. Onbegrijpelijk dat alle partijen behalve de CU tegen stemden. 

Dit artikel wordt u aangeboden door GroenLinks. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant