Veel belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje in de nieuwe Antoniushove te nemen. Foto: Annekée Cuppers

Veel belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje in de nieuwe Antoniushove te nemen. Foto: Annekée Cuppers

Veel belangstelling voor open dag Antoniushove

Zorg

LICHTENVOORDE - Stralende gezichten en trotse blikken bij de open dag van de nieuwgebouwde Antoniushove afgelopen 26 en 27 augustus. Na twee jaar van bouwen en regelen is het dan zover en kunnen buren, aanstaande bewoners, familieleden en andere belangstellenden een kijkje komen nemen in het imposante pand aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde. En hoewel de inrichting en beplanting nog even op zich laten wachten, is het voor de bezoekers zeker de moeite waard om alvast een rondje door de verschillende ruimtes te maken. Al was het alleen al om weer eens wat oude bekenden te treffen, een mooie bijvangst van deze dag.

Door Annekée Cuppers

Bij de versierde ingang worden de geïnteresseerden welkom geheten waarna via het grand café op de begaande grond de bezoekers door middel van een looproute door het gebouw geleid worden. Wat vooral opvalt zijn de vele hoge ramen die veel daglicht binnenlaten en de ruime appartementen die de toekomstige bewoners straks tot hun beschikking hebben. Ieder appartement, uitgevoerd in rustige moderne kleuren, bestaat uit een woonkamer met pantry en een afgescheiden slaapgedeelte. In het slaapgedeelte is ook een ruime badkamervoorziening gesitueerd. Alle appartementen kijken uit op het centrum of de parktuin en hebben een eigen huisnummer en brievenbus. Een van de aankomende bewoners is al even een kijkje wezen nemen en reageert enthousiast: “Ik vind het heel erg mooi geworden. Nog een paar weekjes wachten en dan ga ik verhuizen. Ik kijk er echt naar uit om hier te komen wonen.”

Een andere bezoeker vindt het nog lastig om zich een voorstelling te kunnen maken van hoe het er straks allemaal uitziet als alles is ingericht. “Alles is nu nog leeg, ik zou hier in die lange gangen gewoon verdwalen. Ik kom zeker nog eens terug als de boel straks mooi is ingericht. De buitenkant vind ik erg mooi. Je kunt zien dat de architect goed gekeken heeft naar de gebouwen die hier omheen staan. Die kleine ruitjes, de stenen, het gebouw past goed bij dat van het gemeentehuis en de voormalige woning van dokter De Nooijer. Dat hebben ze echt mooi gedaan.”

Ook voor het personeel is het vandaag een heugelijke dag. De meesten die nu nog op de tijdelijke locatie Flierbeek werken, gaan straks in de nieuwe Antoniushove aan de slag, al vergt dat ook van hen enige aanpassing. “Ik vond het vooral erg leuk om mee te werken aan alle voorbereidingen”, zo laat een van de medewerkers weten, “Ik heb wel zin om hier te gaan beginnen, al zal het wel even wennen zijn. Niet alleen krijgen we straks nieuwe bewoners, een concessie die we hebben gedaan om als team bij elkaar te kunnen blijven, ook krijgen we nu te maken met andere begrippen en benamingen. Huiskamers zijn bijvoorbeeld buurtpleinen geworden. Dat is zeker als je al heel wat jaren in de zorg werkt, wel even omschakelen. Maar ook wij gaan met de tijd mee. We zijn er met zijn allen enorm trots op!”

De eerste bewoners van de Antoniushove zijn inmiddels teruggekeerd naar de gloednieuwe woonvoorziening. Zo ligt de oude boomstronk van ‘De Dirigent’ weer in de parktuin en heeft ook het beeld ‘Antoon met d’n bok’ er weer een plekje gekregen. De overige bewoners zullen na de kermis hun intrek nemen. De officiële opening van de Antoniushove staat gepland op vrijdag 28 oktober. Hieraan voorafgaand publiceert deze krant nog een interview met bestuurder Ingrid Wolbert van Careaz waarin dieper wordt ingegaan op de nieuwe visie op wonen en zorg.

Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
De appartementen zijn uitgevoerd in rustige moderne kleuren en hebben elk een panty. Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant