Als je zorgt voor een naaste met dementie, ben je mantelzorger. In korte tijd kunnen veel ‘regeldingen’ je aandacht vragen en komen er veel veranderingen op je pad. Foto: PR Alzheimer trefpunt

Als je zorgt voor een naaste met dementie, ben je mantelzorger. In korte tijd kunnen veel ‘regeldingen’ je aandacht vragen en komen er veel veranderingen op je pad. Foto: PR Alzheimer trefpunt

Ondersteuning voor mantelzorgers bij (beginnende) dementie

Zorg

LICHTENVOORDE - Op woensdagavond 28 februari organiseert het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk bij Den Diek in Lichtenvoorde weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand is het thema: ‘Ondersteuning van mantelzorgers’. De avond start om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Als je zorgt voor je partner, je ouder, of een naaste met dementie, ben je mantelzorger. In korte tijd kunnen veel ‘regeldingen’ je aandacht vragen en komen er veel veranderingen op je pad. Vaak kun je ook je naaste steeds minder goed alleen laten. Voldoende tijd nemen voor jezelf, voor ontspanning, voor je hobby of sportclub kan er dan gemakkelijk bij inschieten. Je hebt het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat; vermoeidheid gaat een rol spelen. Hoe kun je dan toch een balans vinden in zorgen voor je naaste en goed zorgen voor jezelf? En hoe vraag je hulp aan anderen? 

Tijdens deze avond gaat mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel uit Oost Gelre in op deze vragen. U krijgt informatie, tips en handvatten aangereikt en is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Ook vertelt een mantelzorger zijn/haar verhaal. Over hoe je hulp kunt vragen (wat niet altijd even gemakkelijk is) en wat de gevolgen kunnen zijn als je er alleen voor staat.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben. 

Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang en parkeren aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant