Natasja Scharenborg van Vantastisch tijdens City of Taste. foto: Kyra Broshuis
Natasja Scharenborg van Vantastisch tijdens City of Taste. foto: Kyra Broshuis

City of Taste beleeft fantastische primeur

Algemeen

GROENLO- Arno Doppen heeft met zijn idee een vooruitziende blik gehad. City of Taste is inderdaad zeer succesvol gebleken met 44 deelnemende ondernemers en maar liefst 450 verkochte toegangsbewijzen in de vorm van wijnglazen.

City of Taste is een aangeklede wijnproeverij bij de deelnemende ondernemers in het centrum van Groenlo. Achterliggende gedachte is dat de bezoekers de ondernemer leren kennen, zaken bezoeken waar ze normaal gesproken niet of niet vaak komen én natuurlijk het Bourgondische van Groenlo benadrukken. De deelnemers zorgen zelf voor hapjes, uitleg en/of vertier in hun zaak. Het is de eerste keer dat dit evenement in Groenlo gehouden is.

Er komt zeker een tweede editie
"We zijn super tevreden over City of Taste', zegt Arno Doppen van Hair Effects. "We hadden gehoopt op 300 bezoekers, dat dit er uiteindelijk 450 zijn geworden, is fantastisch. Het is geweldig om te zien dan zoveel mensen een mooie avond hebben beleefd, wijnen hebben geproefd en (nader) kennis hebben gemaakt met de ondernemers. We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen en er komt absoluut een tweede editie, dat staat vast!" De bezoekers van City of Taste hebben de keus uit zo'n 40 adressen en alle ondernemers zijn tevreden met de opkomst.

Samenwerking
Sommige bedrijven hebben er een samenwerking van gemaakt; zo is Slagerij van Geemen te gast bij Jan's Bier en Wijn aan de overkant, heeft Kapsalon Ans de masseurs van Body&Mind over de vloer en werkt Deco Home samen met Vantastisch en Kim Froeling. Op een muur in de zaak laat Kim Froeling zien wat zij als decorateur doet: "Ik verzorg decoratieve wandafwerking en wandschilderingen. Op dit moment werk ik veel aan industriële muren die bijvoorbeeld gedeeltelijk een koperlook krijgen. Op mijn facebooksite staan verschillende inspirerende foto's maar ik adviseur de mensen natuurlijk ook persoonlijk." Omdat Froeling vaker samenwerkt met Vantastisch én Decohome is het een logische keuze om dat ook tijdens dit evenement te doen, legt Froeling uit.

Zien, proeven en beleven
Al vroeg in de avond is het druk in de stad, óók bij het uitgiftepunt van de glazen bij BS22. "Het is even aanpoten nu maar wel super leuk", zegt Joske Elsinghorst van de organisatie. "Wat zo mooi is dat ook de ondernemers die niet echt in de loop zitten, zoals Van Basten Asbeck en Atelier Neuray veel bezoekers krijgen. En alle ondernemers hebben wel iets bijzonders om te laten zien, te laten proeven of te laten beleven. Zo is onder andere de goochelaar bij Groot Kormelink Bloem en Cadeau erg leuk." Ook zijn de bezoekers onder de indruk van de sfeer en de muziek bij Boekhandel Wiegerink. Daar ontstaat zelfs spontaan een polonaise door de aansprekende muziek van Jos ten Hoopen. Later op de avond is het gezellig op de Markt waar live muziek is, het vuur brandt en volop lekkere hapjes te koop zijn. De organisatie praat nog lang na in het nieuwe horecabedrijf De Stadschpomp dat deze middag officieel geopend is. "Een prachtige aanwinst voor de mooie Markt van Groenlo. Met de komst van City of Taste én De Stadschpomp heeft Groenlo zichzelf weer eens op de kaart gezet."


Op de vloer van Rooks Floors &  More wordt gedanst tijdens City of Taste. foto: Kyra Broshuis
Kim Froeling laat een deel van haar werk zien tijdens City of Taste. foto: Kyra Broshuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant