Handbaldames Grol 1 onderuit in Groessen

Algemeen

Ook uitwedstrijden dames 2 en 3 gaan verloren

GROENLO/GROESSEN - HV Grol DC1 begon de uitwedstrijd tegen HCL Groessen-Loo DC1 goed, ondanks dat veel meiden bij Groessen-Loo al voor het tweede jaar in die poule speelden. Maar een goed begin van de wedstrijd bleek niet het halve werk.

De Grolse 6-0 verdediging was erg sterk en daardoor kon Groessen-Loo er moeilijk doorheen komen. In het begin werd er weinig gescoord en zelfs een break-out van Groessen werd niet benut, ook door goed keepwerk van Grol-keepster Loes. Groessen-Loo raakte gefrustreerd omdat het de kansen niet benutte. Suze kon scoren door goed samenspel aan de kant van Grol. Door een betere verdediging van Grol en wat harder spel, kreeg Grol een strafworp tegen, maar deze werd top geblokt door Loes. De ruststand was dan ook 0-2 in het voordeel van Grol C1. Na de rust keerde de wedstrijd wat, maar Grol bleef volhouden. Het werd snel 1-2. Grol gebruikte daarna weinig variatie in het spel en leed soms onnodig balverlies. Ook het blokken ging de Groenlose gasten minder af. Dit resulteerde in sprongschoten en doelpunten voor Groessen-Loo. De middenopbouw van Grol kreeg weinig ruimte van de tegenpartij. De overwinning ging uiteindelijk met behoorlijke cijfers naar HCL Groessen-Loo: 7-3.

WHC DS2 – HV Grol DS1
Zaterdagavond gingen de dames van HV Grol DS1 naar Hengevelde om aldaar de belangrijke wedstrijd te spelen tegen WHC DS2. In deze wedstrijd waren er weer kansen om de broodnodige punten te halen, om bij de onderste plaatsen weg te blijven. De Grolse dames begonnen goed voorbereid aan de wedstrijd en gingen voor een goed resultaat. Het begin was echter teleurstellend en door veel onnodige fouten speelde het WHC in de kaart. Na 10 minuten stond het 7-0 op het scorebord. Het bleek moeilijk om dit nog recht te zetten. Toch speelde HV Grol zich in de wedstrijd en net voor rust was het 11-7 en waren er toch nog mogelijkheden. Bij een stand van 12-7 werd van helft gewisseld.
In de tweede helft kwam Grol niet aan haar normale niveau, ondanks dat er bij vlagen mooie aanvallen werden uitgespeeld en eruit werd gescoord, was het spel grotendeels slordig en grossierden de dames van Grol in onnodig balverlies. Bovendien werden er drie strafworpen niet benut. Ook verdedigend was het dit keer niet de stabiele verdediging die er normaal staat. Aan het eind stond het 23-15, een verdiende overwinning voor WHC.

HCW DS 2 – HV Grol DS3
Afgelopen zondag stond de wedstrijd HCW Dames 2 tegen Grol Dames 3 op het programma. Grol begon de wedstrijd met een nieuwe speler: Melanie. De vorige keer wonnen de dames van Grol met 14-7 tegen deze ploeg. Bij aankomst werd al duidelijk dat HCW dit niet nog een keer wilde laten gebeuren. Met een aantal spelers van een hoger elftal begonnen zij de wedstrijd. Het was ook HCW die zorgde voor de 1-0, maar Rianne reageerde snel en zorgde voor de 1-1. HCW liep hierna echter snel uit. Het lukte Grol niet om terug te komen en de ruststand was al 15-7 in het voordeel van HCW. Omdat de helft van de Winterswijkse doelpunten van één persoon af kwam, werd er bij Grol in de rust afgesproken om haar mandekking te geven. Het was HCW dat de tweede helft opende met een treffer, maar Grol speelde een sterke tweede helft. Door het goede verdedigen van Grol lukte het HCW amper nog om te scoren. Rianne en Laura wisten aan de andere kant meerdere malen het doel te raken. De inhaalrace was knap, maar kwam helaas te laat op gang. Met een 19-15 nederlaag verliet Grol de sporthal in Winterswijk.
Aankomende zondag is er in Groenlo de derby tegen Vios.