Aan het werk met de drilsimulator. Foto: GHV
Aan het werk met de drilsimulator. Foto: GHV

ZomerVISkaravaan in Groenlo slaat aan

Algemeen

GROENLO - Op donderdag 25 juli was de ZomerVISkaravaan op de Maliebaan in Groenlo. Het doel is om kinderen in hun directe leefomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden met sportvissen. Op dertig locaties wordt dit visevent georganiseerd, door heel Nederland. Donderdag was Groenlo aan de beurt. Door de extreme hitte werd er uitgeweken van de vijver van de Hartreize naar de stadsgracht nabij de Maliebaan. Hier zat iedereen redelijk beschut onder het bladerdek van de talrijke bomen. Zo'n veertig kinderen waren van de partij.

Druk
De Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) was zelf aanwezig met zo'n vijftien vrijwilligers. Ook Sportvisserij Nederland was er met een aantal mensen, waaronder Daniel Weijers. Daniel is bekend van de visvlogs samen met de razend populaire vlogger Enzo Knol (2,2 miljoen volgers op YouTube en 1,5 miljoen op Instagram). Veel van de aanwezige kinderen wilden dan ook met Daniel Wijers op de foto.

Veel te doen
Het terrein rondom de Maliebaan was mooi aangekleed met allerlei beachtvlaggen. Om 9.30 uur stonden de eerste kinderen er al. Na de inschrijving lagen de vishengels met tuigje al klaar en al snel waren de eersten onder begeleiding aan het vissen. Ze werden met raad en daad bijgestaan door ervaren vissers gegeven. Al snel werden de eerste vissen gevangen.
Wie wilde kon ook terecht op de speciale drilsimulator. Eerst even aangeven welke vis je wilt vangen en dan kon het spektakel met de simulator beginnen. Wie het vislijntje kapot had of een nieuwe wilde maken kon terecht in de speciale tent. De kinderen mochten het gemaakte vistuigje houden.

Pauze
De GHV had gezorgd voor voldoende drinken en een ijsje. Om 12.00 uur werd er gepauzeerd en trakteerde de visvereniging op broodjes worst en hamburger.
Na de pauze werd nog een uurtje verder gegaan met de Zomer VISkaravaan maar ook op de Maliebaan onder de bomen werd het toch gewoon te warm. Om 13.00 uur werd langzaam begonnen met het opruimen en wachtte de kinderen nog een aangename verrassing: iedereen die mee had gedaan ontving een vishengel met vistuigje en een goodiebag.

Jeugdvissen
De jeugdwedstrijd die voor donderdag 25 juli was gepland is verschoven naar woensdag 7 augustus in de vijver van de Hartreize. Verzamelen om 18.00 uur. Ook al heb je geen vishengel, dan ben je welkom. De GHV zorgt dan voor een hengel.
Als de jeugd in de zomervakantie lekker wil vissen in de diverse vijvers en de stadsgracht in Groenlo kunnen ze de speciale gratis jeugdvisakte downloaden via www.visseningroenlo.nl. De jeugd kan ook meedoen met de kermisviswedstrijd. Zie de info in het kermisboekje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant