Thomas Porskamp (midden) en aanvoerder Michel Kamphuis in actie tijdens een wedstrijd van Grol 1 afgelopen seizoen.
Thomas Porskamp (midden) en aanvoerder Michel Kamphuis in actie tijdens een wedstrijd van Grol 1 afgelopen seizoen. (PR sv Grol)

Afscheidswedstrijd Grol 1 boegbeelden Michel Kamphuis en Thomas Porskamp

Door Henri Walterbos

GROENLO - De één, Michel Kamphuis, gaat een stapje lager voetballer en zal aankomend seizoen het shirt van Grol 2 dragen. De ander, Thomas Porskamp, zal de club verlaten waarvan hij vanaf zijn vijfde levensjaar het blauwwitte shirt droeg. “De reden dat ik stop bij Grol 1 is omdat ik samen met mijn vriendin in Teuge ga wonen. Bij Apeldoorn in de buurt. Volgend jaar sluit ik aan bij de eerste selectie van Teuge op zaterdag,” aldus Thomas Porskamp. Kamphuis gaat een stapje lager om af te bouwen. “Na zeven operaties aan mijn knieën merkte ik dat mijn hersteltijd na een wedstrijd steeds langer duurde. Het was tijd om te stoppen bij Grol 1. Ik ben nog te fanatiek om in een lager recreatief team te gaan spelen. Doordeweeks trainen heb ik nodig om fit te blijven. Daarom heb ik ervoor gekozen om naar Grol 2 te gaan. Ik hoop nog enkele jaren zonder blessures in Grol 2 te mogen blijven spelen.”

Boegbeelden
Ter gelegenheid van het afscheid van beide boegbeelden van Grol 1 wordt hen op zondag 16 augustus een afscheidswedstrijd aangeboden. Om 13.00 uur zal ‘Grol 1 afgelopen seizoen’ aantreden tegen een team dat bestaat uit spelers die meerdere jaren met beiden hebben samengespeeld in het vlaggenschip van s.v. Grol. Uitgenodigd om deel uit te maken van het team ‘oude Grol 1’ zijn Johan Houben, Mathijs Warnar, Sander Nijhoff, Tim Peters, Bram Huls, Robin Schuurmans, Lennard Walterbos, Luc te Veluwe, Bas Stortelers, Bjorn Koldeweij, Bart Porskamp, Bjorn te Braake, Christian Pillen, Erwin van de Wolfshaar, Wouter Scharenborg, Max de Vries, Mark Peters, Wouter Pillen, Kevin Stoteler, Julien Harbers, Tom Meulenbeek, Jordy Oonk, Simon Dibbets, Jelle Kornegoor, Tom Kaak, Dennis Pasman, Bram Rhebergen, Jorrit Splithof, Dennis Dibbets en Frank Oosterholt. Het team ‘Oud Grol 1’ zal gecoacht worden door voormalig trainers en begeleiders Henry Golstein, Jeroen Burghout, Jos Heutinck, Frans Klein Gunnewiek, Henny Schovers en mogelijk ook nog Peter Bokma.

Terugblik
Beiden doorliepen binnen de club alle standaardteams. Michel maakte in de jeugd nog een uitstapje naar De Graafschap, waar blessureleed er debet aan was dat hij terugkeerde naar Grol. Speelde Michel twaalf jaar in Grol 1, Thomas maakte negen seizoenen lang deel uit van het eerste team, waarvan acht jaar als speler en een jaar als assistent, het jaar dat hij revaliderende was van zijn kruisbandblessure. In het eerste clubblad van de nieuwe fusievereniging kijken beiden met een goed gevoel terug op hun jaren in het shirt van Grol 1. Michel: “In de eerste vier seizoenen behaalden we één keer een periode en voor de rest handhaafden we ons zonder moeite in de tweede klasse onder leiding van Henry Golstein en later Peter Bokma. In het seizoen 2012-2013 werd Jos Heutinck de trainer van ons. Zoals bekend wonnen we de eerste periode en promoveerden we via de nacompetitie. Zowel persoonlijk als in teamverband was dit een hoogtepunt in mijn carrière. Het seizoen 2013-2014 was voor mij persoonlijk ook een hoogtepunt. We werden met Grol 1 knap zevende in de eerste klasse, we speelden de finale van de Achterhoek Cup en als trainer van Grol A1 promoveerden we naar de hoofdklasse. De dieptepunten volgden in de twee seizoenen daarna. We degradeerden maar liefst twee keer op rij van de eerste klasse naar de derde klasse. De degradatie uit de eerste klasse heb ik door een langdurige knieblessure in die tijd niet als een groot dieptepunt ervaren. Helaas denk ik nog wel vaak terug aan de verloren nacompetitiewedstrijd uit bij Varsseveld waardoor we degradeerden naar de derde klasse. Ondanks dat het ons de vier seizoenen erna niet was gelukt om weer terug te promoveren naar de tweede klasse heb ik wel vier hele mooie seizoenen gehad. Met als hoogtepunt de promotie afgelopen seizoen naar de tweede klasse in mijn laatste jaar als Grol 1 speler.”

Thomas: “Met Grol 1 zijn we voor het eerst in de historie naar de eerste klasse gepromoveerd. Dat was een absoluut hoogtepunt. De degradaties naar de tweede en uiteindelijk derde klasse waren natuurlijk pijnlijk. Het afgelopen seizoen zijn we uiteindelijk alsnog gepromoveerd. Helaas hebben we geen feest kunnen vieren met alle Grolsupporters. Ondanks dat het niet als een kampioenschap voelt hebben we een heel mooi jaar gehad.”

Weerzien
De oud-Grol 1 spelers zien uit naar 16 augustus, vooral een weerzien met oude bekenden. Michel: “De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat spelers gestopt bij Grol 1. Ik kwam erachter dat ik met meer dan zestig jongens heb gespeeld bij Grol 1 die al gestopt zijn. Helaas kunnen we voor de afscheidswedstrijd niet iedereen uitnodigen. We hebben daarom de dertig spelers gekozen waar wij het langst mee gespeeld hebben. Niet alleen voor ons wordt dit een fantastisch weerzien van oud spelers en trainers maar ook voor alle andere mensen die aanwezig zijn.” Thomas: “Volgens de reglementen zou ik eigenlijk geen afscheidswedstrijd krijgen omdat je daarvoor tien jaar in Grol 1 gevoetbald moet hebben. Het is gaaf dat Michel en het voetbalbestuur mij erbij hebben betrokken. Zeker ook omdat ik volgend jaar niet meer bij Grol zal voetballen en afgelopen seizoen op een abrupte manier tot zijn einde kwam. De afscheidswedstrijd wordt hopelijk een leuke, maar vooral ook gezellige middag waarbij er veel spelers zijn waarmee we vroeger gevoetbald hebben.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden