Prins Joris (links) in gesprek met de nieuwe president en vorst van De Noamatters uit Eefsele. Foto: Eva Visschers

Prins Joris (links) in gesprek met de nieuwe president en vorst van De Noamatters uit Eefsele. Foto: Eva Visschers

De Noamatters presenteren nieuwe president en vorst

Cultuur

Jürgen te Brake en Rick Elschot gaan carnavalsvereniging leiden

Door Kyra Broshuis

EEFSELE - In de  Heujbarg bij Erve Kots, de residentie van carnavalsvereniging De Noamatters uit Eefsele, is zaterdag de jaarlijkse carnavalsavond van de club gehouden. Een hele bijzondere avond dit keer omdat er geen nieuwe prins en adjudant werden onthuld. Toch was er een ludieke onthulling maar dat betrof de bekendmaking van de nieuwe president en de nieuwe vorst.

Prins Joris en adjudant Koen blijven aan
De nu oud-president Wieke klein Gebbink, één van de grondleggers en stuwende krachten achter de in 2012 opgerichte vereniging, heette de aanwezigen welkom en kondigde een optreden van de Minimatters aan. Vervolgens was het tijd voor de installatie van de nieuwe leden van de Raad van Elf en de Hofdames. Prins Joris (Reinders) en adjudant Koen (Stöteler) blijven nog een tijd in functie omdat ze vorig jaar een extreem korte campagne hebben gehad. Ze zullen de carnavalsminnende Eefselaren dus nog even blijven voorgaan onder hun motto ‘Los met Kip en Vos’. Voor president Wieke en vorst Sjoerd Wiegerink zit het er wel op. Zij namen afscheid met een prachtige speech met daarin ook de nodige steken onder water en mooie anekdotes. Het duo verwees nog even naar een stukje van de Torenwachter in deze krant die Eefsele omschreef als een kern die zonder kern een kernachtig bestaan leidt.

Verkiezingsdebat
De onthulling van de nieuwe president en vorst was een feest op zich. Er vond een heus verkiezingsdebat plaats met Vladimir Poetin, het echtpaar Trump, Martien Meiland en Joe Biden. Uiteindelijk kwam het echtpaar Trump als winnaar uit de bus. Achter de maskers bleken de nieuwe president Jürgen te Brake en de nieuwe vorst Rick Elschot te zitten. Zij zullen de komende jaren leiding gaan geven aan de bruisende carnavalsvereniging De Noamatters uit het bijzondere buurtschap Eefsele.

De Noamatters houden op zaterdag 18 maart aanstaande hun Halfvasten Party in City Lido. Meer informatie hierover staat op Facebook: Noamatters Eefsele

Een uitgelaten stemming bij de jaarlijkse carnavalsavond van De Noamatters uit Eefsele.  Foto: Eva Visschers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant