Bezoekers bij de sterrenwacht Lihdanfurt. Foto: Joop Hubers

Bezoekers bij de sterrenwacht Lihdanfurt. Foto: Joop Hubers

Sterrewacht Lihdanfurt druk bezocht tijdens Nationale Sterrenkijkdagen

Natuur

LICHTENVOORDE - Afgelopen weekend konden geïnteresseerden op ruim 40 plaatsen in Nederland een kijkje nemen bij sterrenwachten en particulieren die hun sterrenkijkers opgesteld hebben. Ook de sterrenwacht Lihdanfurt in Lichtenvoorde deed traditiegetrouw mee.

Op vrijdagavond bleef de sterrenwacht gesloten in verband met het wisselvallige weer maar op zaterdag was het kraakhelder en koud en maakten bijna 50 bezoekers gebruik van de grote sterrenkijker om naar de maan en de planeten Jupiter en Venus te kijken. Het was erg gezellig en vooral de kinderen reageerden erg enthousiast wanneer ze de kraters op de maan en de maantjes van Jupiter konden zien. Later op de avond moesten de sterrenwacht sluiten vanwege een onverwachte stevige hagel/sneeuwbui.

De komende dagen is weer een bijzonder verschijnsel aan de avondhemel te zien. Op woensdag- en donderdagavond kan men, na zonsondergang, aan de zuidwestelijke hemel twee heldere stippen dicht bij elkaar zien staan. Dat zijn de planeten Jupiter en Venus. Jupiter staat op ruim 888 miljoen kilometer van de Aarde en Venus staat op ongeveer 188 miljoen kilometer. Met 700 miljoen kilometer tussen de planeten is er dus sprake van een schijnbare samenstand. Wilt u meer weten, neem dan contact op via: 06 47317448 of e-mail: joophubers50@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids