De bijna 100-jarige basisschool Ludgerus in Zwolle. Foto: Theo Huijskes
De bijna 100-jarige basisschool Ludgerus in Zwolle. Foto: Theo Huijskes

100-jarig bestaan Ludgerusschool gevierd met wandeling

Onderwijs

ZWOLLE - Basisschool Ludgerus in Zwolle viert dit jaar het 100-jarig bestaan. Een uniek jubileum, waaraan de Zwolse gemeenschap de nodige aandacht wil besteden. Dit moet zijn beslag krijgen met een aantal voor jong en oud bestemde activiteiten c.q. festiviteiten, te organiseren door de jubileumcommissie. Een van die activiteiten is een winterwandeltocht op zondag 6 februari.

Door Theo Huijskes

Vanwege de coronamaatregelen moest er in het voorbereidingstraject richting het eeuwfeest reeds door enkele initiatieven een streep worden gehaald. Maar dat wil niet zeggen dat men bij de pakken neer gaat zitten. Het hoogtepunt van het jubileum is gepland in het laatste weekend van de maand augustus, tegelijkertijd met de jaarlijkse Zwolse Kermis.

In de aanloop naar dit feest wordt er op zondag 6 februari een winter-wandeltocht georganiseerd voor jong en oud. Volgens Maria Stammers, lid van de jubileumcommissie, is de aanzet voor deze wandeling het gevolg van de in de zomer van 2021 georganiseerde, succesvolle zomer-wandeltocht. 

“Wij hebben daarop vele enthousiaste reacties gekregen. De tocht, die nu op het programma staat, voert over grotendeels zandwegen en bospaden door een mooi stukje natuur en in en rond Zwolle. Voor de deelnemers wordt er gezorgd voor een pauzeplek onderweg en na afloop van de wandeling is er voor iedereen een kop warme soep en koffie of thee. De deelnamekosten bedragen 6 euro per persoon en de opbrengst komt ten goede van het feest ‘100 jaar Ludgerus’!” 

De start van de wandeltocht is op Erve Ensink aan de Dankbaarsdijk 14, 7142 HL Groenlo. Starttijd: van 09.00 uur tot 11.00 uur. De afstand van de wandeltocht is circa 10 kilometer met de mogelijkheid om die uit te breiden naar 12,5 kilometer. Voor meer informatie zie: www.100jaarludgerus.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant