Afbeelding
Foto:

Als het woensdag wordt

Opinie

Tegen het einde van het jaar is er altijd weer alle tijd voor lijstjes over het bijna afgelopen jaar. Dingen die in de laatste twee weken ofzo nog gebeuren zijn te meestal te laat, want de lijstjes moeten voor de feestdagen in de bijlages en de boekjes.

De 'lijst der lijsten' is klaar en de top 10 van de Top 2000 is al gepresenteerd. Als u dit leest is misschien de hele lijst al bekend, maar terwijl ik dit tik nog niet.
Bohemian Rhapsody staat dus voor de zoveelste keer op nummer 1. Dat was wel te verwachten, met die film over Freddie en de rest die nu succesvol is.

Het zou mooi zijn als er eens een Oost Gelres nummer in die Top 2000 terechtkomt. Bijvoorbeeld van het Zieuwents-Harreveldse zangduo en liefdessetje Suzan en Freek dat elkaar op school Groenlo ontmoette, hoe Oost Gelres wil je het hebben: Als het avond is.
Het is geen cover - vooral met hun coverminuutjes hebben ze bekendheid opgebouwd - maar dit keer een eigen nummer (een heel eigens nummer, zou mijn oud-buurvrouw hebben gezegd).
Het nummer doet me trouwens wel behoorlijk aan een ander nummer denken. En dan met name dat stukje tussen 18 en 36 seconden. Maar misschien is het iets uit een vorig leven, dat samenviel met dat van hen. En bovendien, er is al zoveel muziek gemaakt, het is bijna niet te voorkomen dat een nummer wel ergens op lijkt.
De tekst (binnen)rijmt wel lekker. 'Geef me stukjes toekomst' is echt goed gevonden. En de rest heb ik getest en klinkt wel best. En een bord goeie soep heeft ook niet zo veel diepgang als een gracht, maar smaakt soms zeker zo lekker.
Of staan ze al in de Top 2000, S en F? Dat weet ik dus morgen pas en dan is dit stuk allang af.
In elk geval zijn ze wel nummer 26 in de Top 40, een weeklijst weliswaar, maar wel landelijk.

(Ik heb trouwens mijn column die voor vorige week bedoeld was, per ongeluk weggegooid en kan ik me niet meer herinneren wat erin stond. Had het zoveel diepgang dat ik het niet meer op kan graven of juist zo weinig diepgang dat het ook in mijn herinnering verdampt is?)

Ik weet niet of de volgende editie van de Groenlose Gids of Elna wel voor de kerstdagen in de bus zit of op de mat ligt, dus bij deze vast prettige/zalige kerstdagen. En geniet van de komende koude winter. Misschien wel de allerlaatste ooit. Met die klimaatverandering en ontplofbare mestvergisters.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids