Afbeelding

Poetin is een songtitel

Opinie Columns

De elite heeft het afgelopen weekend weer eens gewonnen van het volk. Bij de puntentelling van het Eurovisie Songfestival gaven de publiekstemmers de meeste punten aan Finland, maar de vakjury’s de meeste punten aan Zweden. In totaal kreeg Zweden daardoor meer punten en won het land de Europese freakshow.

In de Nederlandse vakjury zaten Samya Hafsaoui, Jeroen Kijk in de Vegte, Sjamke de Voogd, Rob Dekay en Froukje. In elk geval lekker divers. Gelukkig zat Jan Smit niet in de vakjury. Hij was degene die het optreden van Mia Nicolaï en Dion Cooper tijdens de eerste halve finale “loepzuiver” noemde en daarna door iedereen werd uitgelachen. Het was in elk geval minder vals dan hun optredens daarvoor en eigenlijk hadden ze best door mogen gaan, gezien de smaakbeledigingen die de finale wel haalden.

Over naar muziek dichter bij huis: Normaal heeft een nieuw nummer met de titel ‘Poetin is een klootzak’. Daar is niks tegen in te brengen, hooguit dat het een enorm understatement is, ik hoop dat vieze Vladimir donderdag op hemelvaart gaat, hellevaart in zijn geval.

Bennie Jolink maakt zich hiermee in sommige kringen nog minder populair, nadat hij hier en daar al van zijn voetstuk was gevallen na zijn kritiek op de radicale boerenprotesten, vooral die onder aanvoering van de FDF van de beroepsbooskijker Mark van den Oever.
Maar dat maakt Bennie niet uit, zegt ie. En gelijk heeft ie. Hij moet gewoon schrijven wat hij wil. En ik ook.

Bennie heeft inmiddels ook de tekst van de oude Normaal-hit ‘De boer is troef’ herschreven, de felle kritiek op Europa is eruit gehaald. Dat had hij niet moeten doen: al verandert hij van mening, hij moet zich niet gaan schamen voor wat hij eerder heeft geschreven. Zoals de Oost Gelrese (ok, iets meer Grolse dan Lichtenvoordse) meezanger Stefan Mondial zegt: ‘Voor spijt heb ik geen tijd’.

Tot volgende week, volk, jullie kunnen me dan weer lezen in de krant of op de (wel altijd bezorgde) websites elna.nl en groenlosegids.nl.
En tot aankomend lang weekend, elite, dan kunnen we het er even over hebben.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant