Afbeelding

1 april

Opinie

1 april

Ik was op Tweede Paasdag op een meubelboulevard, daarna in een tuincentrum en daarna in een outletstore. Waarom dat laatste in het Engels? IDK.
Het was druk. Veel obese mensen en veel jengelende kinderen.

Terug op de parkeerplaats van de laatste winkel overviel me een gevoel van bevrijding. Alsof ik na een mentale kruisiging weer op was gestaan.
Ik besloot een sigaret te roken. Ongezond, ik weet het, maar het moest even.

Nu is het nog een beetje te betalen. Tot de oude voorraden op zijn en je meer dan 10 euro betaalt voor een pakje sigaretten en meer dan 20 euro voor een pakje shag.
Dat komt vooral door een hogere accijnsheffing door de overheid.
Die lieve overheid wil ons namelijk gezonder hebben. Maar ook weer niet te duur. Daarom pleit minister van volksgezondheid Pia Dijkstra ervoor dat je na je 75ste makkelijker dood kunt gaan. Stiekem wil ze dat verlagen naar 66 jaar.

Hoe dat financieel gaat uitpakken? Ik heb aan Caroline van der Plas gevraagd dat voor me uit te rekenen. Weken geleden al. Nog steeds niks gehoord.

Het regende licht op die parkeerplaats op de eerste dag na het begin van de zomertijd.
Ik droomde weg naar een tropisch paradijs met een wit strand en een cocktailbar. Net op dat moment zag ik een vliegtuig over komen. Heerlijk, het idee dat je overal naartoe kunt vliegen.
Met die geplande verlegging van aanvliegroutes naar Schiphol komen er nog veel meer vliegtuigen over Oost Gelre, dat wordt nog meer dromen.

Het is nog niet zeker of dat doorgaat. Er worden eerst nog vragen gesteld in de gemeenteraad van Oost Gelre. Op Schiphol houden ze hun hart vast.

Wat wel zeker is, is dat Pia Dijkstra dit jaar 70 wordt, of hoopt te worden.
En dat roken slecht is voor je organen, dan worden ze minder waard als donororganen. Een veilig gevoel.

En dat Oost Gelre vlak bij de Duitse grens ligt. Auch das stimmt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant