De circa zeventig BC-donateurs van S.V. Grol bij de Grolsch Veste in Enschede. Foto: Theo Huijskes
De circa zeventig BC-donateurs van S.V. Grol bij de Grolsch Veste in Enschede. Foto: Theo Huijskes

Businessclub S.V. Grol op bezoek bij FC Twente

Sport

Twentespeler Daan Rots ontvangt Grolse delegatie

Door Theo Huijskes

ENSCHEDE/GROENLO - Na een corona-pauze van ruim twee jaar stond er afgelopen zaterdag eindelijk weer een uitstapje van de Businessclub S.V. Grol op het programma. Vanaf het sportpark Den Elshof vertrokken ’s middags twee touringcars met in totaal circa zeventig donateurs richting Enschede voor een bezoek aan de Grolsch Veste. Enerzijds voor een culinair aangeklede rondleiding door de verschillende businessruimtes in het stadion, anderzijds voor het bekijken van de wedstrijd FC Twente - Fortuna Sittard, die voor de club van trainer/coach Ron Jans in een teleurstellende 1-2 nederlaag eindigde.

Verwelkomd door Daan Rots
Een extra verrassing voor de BC-donateurs was dat de 20-jarige FC Twente-speler Daan Rots, geboren in Groenlo en opgeleid bij S.V. Grol, samen met zijn vriendin even op bezoek kwam. Daarbij was er volop gelegenheid om met deze talentvolle buitenspeler in gesprek te gaan of om hem concrete vragen te stellen. Daarbij kwam naar voren dat het herstel van zijn blessure zeer voorspoedig verloopt. “Ik heb de toezegging van de medische staf dat ik donderdag aanstaande (12 mei) alweer aan de groepstraining mag meedoen. Voor mij betekent dat een positief bericht met de laatste competitiewedstrijd op zondag 15 mei in het vooruitzicht. Bij die wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip hoop ik er dan weer bij te zijn”, aldus Daan, die daarnaast vertelt dat hij Grol als de club waar het allemaal begonnen is, nog steeds op de voet volgt. Ook omdat zijn broer Tiem daar in het eerste elftal op de nummer 10-positie reeds in een belangrijke rol speelt. Verder liet hij de BC-leden van Grol weten dat hij blij verrast is om te zijn uitgeroepen tot ‘Sporter van jaar’ bij de sportverkiezingen in Oost Gelre, een evenement dat plaatsvond tijdens Koningsdag.

Nieuwe activiteiten
BC-voorzitter Matthijs Roorda van S.V. Grol maakte tijdens het verblijf in de Grolsch Veste, waar het bier van het gelijknamige merk overigens rijkelijk vloeide, van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen bij te praten over nieuwe ontwikkelingen, waaronder het thema duurzaamheid. Ook kreeg daarbij het Commercieel Team, in het leven geroepen na de fusie van S.V. Grol met S.V. Grolse Boys, de nodige aandacht. Verder liet Roorda weten dat er voor dit jaar nog een aantal activiteiten op de agenda staan. Daarbij ook activiteiten die in samenwerking met de businessclub van Longa ’30 worden georganiseerd. Zoals het evenement Outdoor Gelderland in de maand juni waaraan naast Grol en Longa ’30 ook wordt deelgenomen door De Graafschap Doetinchem en Vitesse Arnhem. Ook willen beide clubs in het kader van die activiteit regelen dat er ook iets wordt georganiseerd voor het G-voetbal binnen de gemeente Oost Gelre. Zoals bekend hebben Grol en Longa ’30 op dat terrein reeds een samenwerkingsverband.  

Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Daan Rots. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids